Přejít k hlavnímu obsahu

NC8: Francie již posedmé zvítězila v NC

Během října a listopadu se odehrál Nations Cup 8 pořádaný portálem ET a v neděli 9.12. vyvrcholil zápasem nejlepších dvou týmů - Francie a Nizozemí. V nejtěsnějším finále historie nakonec zvítězila již posedmé Francie. Pojďme se poohlédnout za celým turnajem, mimo jiné i z pohledu Česka a Slovenska.Záznam finále z komentovaného streamu (Caesuz a Hanken)
Výchozí obrázek

Během října a listopadu se odehrál Nations Cup 8 pořádaný portálem ET a v neděli 9.12. vyvrcholil zápasem nejlepších dvou týmů - Francie a Nizozemí. V nejtěsnějším finále historie nakonec zvítězila již posedmé Francie. Pojďme se poohlédnout za celým turnajem, mimo jiné i z pohledu Česka a Slovenska.


Záznam finále z komentovaného streamu (Caesuz a Hanken)

{#Česká Republika} Česko zklamalo a ani neodjelo všechny zápasy skupiny

Mluvit o těžké nebo lehké skupině se dá v případě Nations Cupů jen těžko - každý národ vytvořil to nejlepší a jen těžko lze porovnávat jednotlivé týmy. První zápas proti Brazílii nedopadl zastak špatně - 2:1 ve prospěch Jihoameričanů. Kdyby první mapa dopadlo o trochu lépe, byla by z toho výhra. Druhý zápas proti Finsku dopadl výhrou pro Čechy a vypadalo to, že na postup ze skupiny máme. Naděje bohužel umlčel následující zápas proti Polsku, který byl debaklem - Česká reprentace nedokázala dát dohromady dostatek hráčů a zápas "pustila". Poslední naplánovaný souboj s Francií se ani neuskutečnil. Můžeme jenom doufat, že to příští rok bude lepší.

{#Slovenská Republika} Slovensko se do playoff nepodívalo

První soupeř "slovenských bratrů" byla Velká Británie - oba týmy byly velmi vyrovnané, o čemž svědčí i skore 7:5, 4:7, 6:7. Bohužel sedm bodů na dvou mapách získali "ostrované". O týden později si Slováci zpravili chuť na Chorvatsku. Jasná dominance a výhra všech map. Další zápas byl ale proti týmu současného mistra světa Spama, Nizozemsku, pozdějšímu finalistovi. Ten byl výrazně lepší a Slovensko porazil. K postupu ze skupiny vedla cesta už jedině přes výhru nad Rakouskem. Ve velmi těsném souboji, kde se hrálo o každý bod na mapě, ale byli lepší jejich jižní sousedi a tak se Slovensko muselo s turnajem rozloučit. Nutno podotknout, že se ctí - narozdíl od reprezentace Česka.

{#Švédsko} Švédsko, {#Francie} Francie, {#Nizozemsko} Nizozemí - jasná TOP3

V playoff byla znatelná jasná dominance 3 zemí - Švédska, Francie a Nizozemí. Až na zaváhání v podobě prohry Nizozemí v 1. kole WB a jen těsné výhry Francie nad Německem byly tyto 3 státy jednoznačně nejlepší.

Francie celý turnaj až do finále odehrála se třemi prohrami mapy a neprohrála jediný souboj. Švédsko si vedlo velmi podobně, do zápasu s Nizozemím o finále celkem ztratila body jen na dvou mapách. Bergiemu a jeho spolureprezentantům z Norska se povedlo Nizozemí v 1. kolem Winners Bracketu porazit, ale poté si Nizozemci uvědomili vážnost situace a na výsledcích to bylo znát - v LB jejich cesta byla již plná výher.

V boji o finále se svedlo Švédsko a Nizozemí krásný zápas, kdy vyrovnanost obou celků je patrná již z výsledku 7:4, 4:7 a 5:4 pro Nizozemí. Celý zápas můžete shlédnout zde - YouTube link.

Nejtěsnější závod v historii týmových zápasů?

Můžeme spekulovat, zda-li bylo finále Nations Cupu 8 to nejnapínavější v celé historii týmového hraní TrackManie. Co si alespoň já pamatuji, tak ano. Zápas se jel systémem BO3, tedy 2+3 mapy. To znamenalo, že Nizozemí muselo vyhrát první dvě. To se jim povedlo téměř nejtěsněji, co to vůbec jde - 7:6 a 7:5. Následovaly 3 mapy do 5 bodů. 5:3, 4:5 a 5:4 ve prospěch Francie znamenalo již sedmý titul pro tuto zemi a pokud jste nesledovali finále přímo, můžete si ho shlédnout na některém z linků níže:

Štítky: Nations Cup 8