Přejít k hlavnímu obsahu

TrackMania bude součástí MČR 2013

Před dvěma měsíci jsme oznámili šampióna v TrackManii pro rok 2012, Marka "tween" Pachera. Nyní přicházíme s pozitivní zprávou pro komunitu závodníků, TrackMania bude součástí Mistrovství České republiky v počítačových hrách i v roce 2013!
Výchozí obrázek

Před dvěma měsíci jsme oznámili šampióna v TrackManii pro rok 2012, Marka "tween" Pachera. Nyní přicházíme s pozitivní zprávou pro komunitu závodníků, TrackMania bude součástí Mistrovství České republiky v počítačových hrách i v roce 2013!

banner

Jak se kvalifikovat

Návod na to, jak se přihlásit do kvalifikace MČR 2013 je velmi jednoduchý - stačí se registrovat do turnajů a být v nich co nejlepší. Každý turnaj má své bodové ohodnocení, tedy různý počet bodů, které v něm můžete získat. Stejně tak to je s bodovanými místy - obojí se odvíjí podle obtížnosti turnaje a počtu zúčastněných hráčů.

Z turnajů tedy získáváte body a ty se vám budou sčítat do žebříčku. Oproti minulému roku je tu velká změna: v průběhu času se body z turnajů nestrhávají! Chceme tak docílit, aby žebříček ukázal, kdo je nejlepší za úplně celý rok.

Jak se turnaje hrají a jak se jich zúčastnit zjistíte na samotných stránkách turnaje, pro ukázku uvedeme krátké definice turnajů, které se nyní hrají (v budoucnu se struktura samozřejmě může a pravděpodobně i bude měnit):

  • One-day Cup - One-day Cup, tak jak ho znáte - probíhá stejně jako v předcházející sezóně; budou vydané 2/3 tratě a budete mít určitý čas na jejich natrenování, poté se pojede systémem Cup
  • Night Cup - 1 mapa, Time Attack a 6 hodin
  • Quickie - 1 mapa a hodinový Time Attack
  • FullSpeed Cup - klasický FullSpeed Cup, 1 hodina, Time Attack
  • Dirt Cup - podobně jako FullSpeed Cup, ale na "bahně"
  • MiniTech Cup - 45 minut a jedna 25–35 sekundová trať
  • Short Cup - máte dost těžkých tratí, které musíte "botit" několik hodin? zahrajte si Short Cup - vyhrát může kdokoliv!
  • Nadeo Cup - dobrou zprávu máme i pro hráče, kteří mají rádi Nadeo mapy; turnaj jen a jen na nich
  • Triatlon - 3 neznámé tratě (Tech, Dirt, FullSpeed), na každé 30 minut; časy se sčítají a určí se vítěz
  • Endurance - 1 neznámá trať (multilap) a 2 hodiny; kdo za tu dobu projede nejvíc checkpointů vyhrál
  • 300cup - turnaj pro všechny, kterým vyhovuje Rounds mod; v 19:00 jsou vydány 2 tratě a hráči mají hodinu na to, aby je natrénovali; poté se už jede na serveru a soutěží se o to, kdo jako první dosáhne 300 bodů
  • Knock Out - podobné jako Oneday cup s tím rozdílem, že hráči vypadávají rychleji a eliminace je neúprosná - mnozí mohou znát něco podobného z Need fod Speed :-)

Do MČR kvalifikace se započítávají všechny turnaje v TrackManii. Pokud by se vyjímečněvýsledky nějakého turnaje do MČR kvalifikace nepočítaly, určitě bychom vás na to upozornili :-).

Do finále Mistrovství ČR v počítačových hrách se z TrackManie kvalifikuje nejlepších 8 hráčů z MČR kvalifikace, tedy žebříčku.

V případě, že by na konci kvalifikace byli 2 či více hráčů se stejným počtem bodů na poslední pozici, rozhodující bude počet turnajů (za celou sezónu), ve kterých hráč dosáhl na TOP8.

TrackMania Nations Forever nebo TrackMania2: Stadium?
V současné době ještě není jasné, jak to bude s TrackManií2: Stadium - jestli bude zdarma či nikoliv a hlavně, jak jí bude komunita nakloněna. Podle rozložení hráčů v těchto dvou hrách poté budeme řešit, jaké turnaje budeme pořádat. Na to jak to bude si ale ještě budeme muset pár měsíců počkat, takže není důvod k panice :).

Liga

Již brzy vám přineseme informace o chystané lize, která začne 14.1. 2013 a potrvá zhruba 4 měsíce (přesný konec a zakončení brzy upřesníme). Samozřejmě se budou výsledky ligy započítávat do MČR kvalifikace.

Kde a jak liga vyvrcholí zatím není jasné, rozhodně vám o tom dáme vědět, jakmile to bude jasné. 

Zastávky MČR

V tomto roce bude novinka v podobě zastávek MČR. Bude se jednat o offline akce, zpravidla na různých veletrzích. Zastávky v rámci MČR, budou hrát v kvalifikaci velkou roli a vůči tomu bude zohledněno i budové ohodnocení. Další informace připravujeme.

Kromě zastávek MČR budou i speciální offline akce čistě pro TrackMania komunitu. V současné době se probírají všechny možnosti a snad brzy vám budeme moci přinést nějaké informace o blížících se eventech. Respektive - jeden je téměř jistý a v příštích dnech se o něm jistě dozvíte. Takže je rozhodně na co se těšit.

Finále MČR 2013

Celé Mistrovství ČR v počítačových hrách 2013 vyvrcholí stejně jako v roce 2012 ke konci roku. Bližší podrobnosti připravujeme, jakmile to bude možné, zveřejníme je.

O co se bude hrát

V současné době probíhá komunikace s parnery a domlouvá se podpora pro následující rok, takže zatím nejsme schopni napsat, o co se přesně bude hrát. Každopádně se můžete těšit stejně jako tento rok na ceny, které budou v souhrnu dosahovat pěticiferné částky.

Nicméně kromě samotných výher pro ty nejlepší za celý rok pro vás chystáme odměny i do online turnajů v průběhu roku. Již brzy jeden z nich oznámíme.