Přejít k hlavnímu obsahu

GIGABYTE představil novinky na veletrhu CES 2013

14. 1. 2013 | 12:49 Všechny hry
Tchaj-pej, Tchaj-wan, 8. ledna 2013 – Společnost GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd., přední výrobce základních desek a grafických karet, dnes ohlásil podporu zobrazení 4K na několika standardních 1080p monitorech díky technologii Intel® Collage. Nová funkce "Collage display" je dostupná po aktualizaci ovladače grafické karty Intel® Graphics. Ten musí být před tím, než bude dostupný pro uživatele, modifikován výrobcem základní desky.
Výchozí obrázek

Tchaj-pej, Tchaj-wan, 8. ledna 2013 – Společnost GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd., přední výrobce základních desek a grafických karet, dnes ohlásil podporu zobrazení 4K na několika standardních 1080p monitorech díky technologii Intel® Collage. Nová funkce "Collage display" je dostupná po aktualizaci ovladače grafické karty Intel® Graphics. Ten musí být před tím, než bude dostupný pro uživatele, modifikován výrobcem základní desky.

Kombinace grafické karty Intel® HD Graphics 4000, jakéhokoliv procesoru Intel® Core™ i5 nebo i7, základní desky GIGABYTE se dvěma porty Thunderbolt™ a nového grafického ovladače 4K Collage umožňuje přehrávání video streamu s rozlišením Ultra HD 4K na čtyřech běžných monitorech. Nastavení technologie Intel® Collage je jednoduché, použitím dvou portů Thunderbolt™ lze rozdělit obraz do celkem čtyř digitálních streamů, které dávají dohromady neuvěřitelně vysoké rozlišení Ultra HD, tedy 3 840 × 2 400 bodů.

"Díky naší implementaci nové technologie Intel Collage jsou základní desky GIGABYTE se dvěma porty Thunderbolt™ prvními, které zvládnou zobrazit nejnovější rozlišení Ultra HD na čtveřici dnešních standardních displejů", řekl Henry Kao, viceprezident divize základních desek GIGABYTE. "Nabízí bohaté možnosti pro komerční trhy, kam patří například dohledová či zdravotnická technika a další. Jsme také rádi, že můžeme našim zákazníkům nabídnout možnost vychutnat si 4K rozlišení po pouhé aktualizaci grafického ovladače na jejich stávajícím hardwaru a bez nutnosti použití VGA karty!"

"Jsme nadšeni z naší funkce Collage display na platformě Intel se třetí generací procesorů Core i5 a Core i7 v kombinaci s grafickou kartou Intel HD Graphics," řekl Zane Ball, generální manažer společnosti Intel pro desktopovou platformu. "GIGABYTE umožnil uživatelům realizací dvou portů Thunderbolt připojit přes rozbočovače čtyři monitory do jednoho systému. Výhoda v podobě rozlišení Ultra HD je skvělým příkladem toho, jaké přináší základní desky GIGABYTE Z77 s porty Thunderbolt inovace."

Technologie Intel® Collage

Mód nastavení Vertical Collage používá celkové rozlišení 3 840 × 2 400 bodů

Každý monitor má rozlišení 1 920 × 1 200 bodů, dva na výšku + dva na šířku dá dohromady rozlišení dvojnásobné: (1 920 × 1 200 bodů) * 2 => 3 840 × 2 400 bodů

Během implementace a testování funkce Intel®Collage Display byly použity adaptéry DisplayPort na Dual-DisplayPort.

Nový grafický ovladač bude uvolněn ke stažení na stránkách společnosti GIGABYTE na konci ledna 2013. Více informací včetně instalační příručky a výčtu kompatibilních komponent najdete na webových stránkách společnosti GIGABYTE. Více fotek je k dispozici ve fotoalbu na facebookové stránce GIGABYTE Motherboard Tech Column.

Můžete se také podívat na krátké video s představením podpory 4K displejů a technologie Intel Collage display na deskách GIGABYTE:

Základní desky GIGABYTE se dvěma porty Thunderbolt

Základní desky GIGABYTE s rozhraním Thunderbolt™ jsou první certifikovány Intelem, které přináší dva Thunderbolt™ porty podporující maximální rychlosti přenosu se simultánním obousměrným přenosem o rychlech až 10 Gb/s. To znamená, že můžete přenášet zároveň jak data, tak obrazový signál v HD kvalitě. Každý port Thunderbolt™ splňuje specifikaci standardu Display Port 1.1 (s podporou rozlišení 2K pro každý port), proto poskytují dva porty kombinovanou propustnost až 4K. Díky tomu máte zaručenu maximální kompatibilitu i s budoucími displeji.

Pro více informací o základních deskách GIGABYTE s porty Thunderbolt™ můžete navštívit webovou stránku GIGABYTE Thunderbolt™.

Modely základních desek GIGABYTE se dvěma porty Thunderbolt™

Dva porty Thunderbolt™ jsou k dispozici na těchto modelech základních desek GIGABYTE:

  • GIGABYTE Z77X-UP5 TH
  • GIGABYTE Z77X-UP4 TH
  • GIGABYTE Z77MX-D3H TH

GIGABYTE na veletrhu CES 2013

Kromě demonstrace videa se 4K rozlišením využívajícího technologii Intel® Collage display představí GIGABYTE také nejnovější Thin Mini-ITX základní desky, které jsou hnacím motorem nového all-in-one ekosystému společně s kompatibilními šasi od partnerů Mitc a IN WIN. Je k vidění také nejnovější řada desek GIGABYTE HD, která má posílit segment cenově nejvýhodnějších desek. Přináší dva digitální výstupy a exkluzivní technologii Ultra Durable 4.