Přejít k hlavnímu obsahu

i48: Anexis vítězí!

24. 3. 2013 | 22:32 Counter-Strike 2
Tradiční ostrovní lanka konaná v Telfordu již podruhé uspořádala turnaj v CS:GO. Obhájcem titulu z loňska byli Fragmasters Toxic.
Výchozí obrázek

Tradiční ostrovní lanka konaná v Telfordu již podruhé uspořádala turnaj v CS:GO. Obhájcem titulu z loňska byli Fragmasters Toxic.

6

Ačkoli z minulého turnaje obhajovali titul fm.TOXIC, tak nejvýše nasazeným týmem se stali Anexis pod vedením Sama 'RattlesnK' Gawna. Do 8 skupin bylo rozděleno celkem 29 týmů, z nichž do každé byl nasazen jeden tým. Jedinou sestavou, která nenaplnila seedovanou pozici, byla sestava Perilous.

Do fáze playoff tak postoupilo pouze osm týmů, z nichž největší favorité byli Anexis a obhájci z fm.TOXIC. Tato dvojice společně s novou sestavou Team Dignitas procházela pavoukem jako nůž máslem. Vzhledem právě ke zmíněnému seedu, se v semifinále potkali právě Dignitas proti Fragmasters.

Z tohoto duelu nakonec vyšel lépe tým Joshua 'steel' Nissana - Team Dignitas. Tato sestava tak doplnila ve finále upper bracketu největšího favorita - Anexis. Na mapě de_dust2 ukázali hvězdy tohoto týmu, RattlesnK + weber, že jsou ve skvělé formě a i díky pár pěkným clutch situacím si připsali první mapu poměrem 16:10. Na druhé mapě, inferno, pak Anexis vyhráli nože a získaný náskok už neztratili, což pro ně znamenal postup do grandfinále.

1

V semifinále dolního pavouka se pak setkali fm.TOXIC a také sestava Alcohol and Bitches, čtvrtý nasazený tým. První zmíněný tým však nedovolil svému soupeři získat jedinou mapu a měl tedy jistou "bronzovou medaili". A bohužel to bylo vše, na co se mezinárodní sestavě Fragmasters podařilo. V repríze z upper bracketu se jim opět nedokázalo porazit Team Dignitas, kteří tak získali šanci na odplatu.

Zkušená sestava jako Anexis. Té zřejmě většina dávala větší šance než pětici hráčů Dignitas, i díky výhodě jedné mapy. Podobně jako o několik hodin dříve pak RattlesnKův výběr nedal opět konkurentům šanci a poměrem 16:6 tak Anexis vítězí na Insomnia 48. Ve finále opět potvrdil svůj brilantní výkon Brandon 'weber' Weber, který ještě okořenil výborným 1v3 clutchem. Při vyhlášení MVP turnaje bude zřejmě on tím největším kandidátem na zisk tohoto triumfu.

Celkové pořadí i48 vypadá takto:

  1. {#Velká británie} Anexis - £2,000 - RattlesnK, weber, Mx, Re1ease, prb
  2. {#Velká británie} Team Dignitas - £800 - steel, hudzG, s0m, PEZ, vertiGo
  3. {#Evropská unie} fm.TOXIC - £480 - Whinandski, socN, smF, BARBARR, nEiLZiNHo
  4. {#Velká británie} Alcohol & Bitches - £240 - b3n, paynt, redsnk, pritch, ALIG

Rozhovor se Samem 'RattlesnK' Gawnem a Danem 'Re1ease' Mullanem z Anexis

Zdroj: cadred.org
Štítky: i48
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.