Přejít k hlavnímu obsahu

WD TV Live: Dostaňte svou televizi na vyšší úroveň!

12. 5. 2013 | 17:53 Všechny hry
Portál eSuba.eu se postaral o recenzi na Western Digital TV Live, který zlepší vaši televizi a posune ji na vyšší úroveň!
Výchozí obrázek

Portál eSuba.eu se postaral o recenzi na Western Digital TV Live, který zlepší vaši televizi a posune ji na vyšší úroveň!

Společnost Western Digital nabízí celou řadu produktů a to nejen z vod datových úložišť. Důkazem tomu může být i Western Digital TV Live, který se již nějakou dobu pohybuje na trhu. Jedná se o multimediální přehrávač, který vám umožní pomocí televize sledovat i kupříkladu videa na Youtube nebo dění na sociální síti Facebook. A právě tento přehrávač se stal terčem naší recenze, ve které jsme tento kousek rozebrali, a kterou vám nyní nabízíme.

Western Digital TV Live, je multimediální přehrávač, který vám umožní přehrávat nepřeberné množství multimediálních formátů ve full HD rozlišení a bez potřeby počítače vám poskytne možnost používat všemožné sociální sitě. Díky podpoře rozhraní HDMI i přítomnosti vlastního optického výstupu, jej můžete připojit k libovolné moderní televizi.

 

Pro výše zmíněné vlastnosti je samozřejmě nutné připojení k internetu. Zde si může uživatel vybrat, zda-li drátově, či bezdrátově. WD TV Live má zabudované ethernetové rozhraní a rovněž disponuje nejmodernějším bezdrátovým rozhraním WiFi 802.11n, díky kterým je zajištěno plynulé přehrávání jakéhokoli videa a to včetně těch s vysokým datovým tokem. Samotný obsah můžete přehrávat z různých zdrojů. Kromě online metod to může být i přímo z externího disku, síťového úložiště na domácí síti, USB flash disku i digitální kamery.

(autor: Daniel Antoš)

Pro dnešní využití internetu je důležitá podpora sociálních sití. WD TV Live vám nabízí možnost použití portálu Youtube (podrobnosti naleznete ve videu), či sociálních sítí Facebook a Twitter. Rovněž se pomocí něj můžete dostat do galerií, jako Flickr nebo Picasa. Pomocí USB portu, podporující rozhraní USB 2.0, je navíc možnost připojit k přehrávači klávesnici a s její pomocí se zmíněnými sítěmi pracovat.

A když už jsme nakousli ovládání, nemůžeme se nezmínit o další vychytávce, kterou WD TV Live nabízí. Kromě základního ovaldače, které je s přehrávačem dodáváno, můžete místo něj využít vlastní zařízení. Pokud vlastníte iPhone, iPod touch nebo iPad s nainstalovaným operačním systémem iOS 4.0 nebo novějším, můžete jej použít jako intuitivní dálkové ovládání. Pohodlnou obsluhu si užijí rovněž uživatelé chytrých telefonů s operačním systémem Android 2.1 a vyšším. V obou případech si stačí stáhnout bezplatnou aplikaci WD TV Remote a mít aktivní připojení k domácí síti.

Přehrávač podporuje prakticky všechny v dnešní době používané formáty videí, audia a obrázků. Výhodu má rovněž i ve svých menších rozměrech. Ty co do velikosti jsou 30 x 100 x 125 mm a váha je 190 g.

Sečteno a podrtrženo, Western Digital TV Live je přehrávač, který vám výrazně vylepší a rozšíří možnosti vaší televize. Kromě jiného vám umožní přímo sledovat sociální sitě a být tak neustále v kontaktu s okolním světem. A na kolik že vás tato "mašinka" vyjde? V tuzemských online obchodech se cena pohybuje kolem 2 300 Kč (CZC.cz, Alza.cz).