Přejít k hlavnímu obsahu

Hity dovolené? Odolné foťáky, tablety, navigace

20. 6. 2013 | 11:04 Všechny hry
Zájem o elekroniku na dovolenou roste už od května, roli při výběru hraje odolnost, říká statistika CZC.cz s ohledem na letní dovolenou.Podle statistik e-shopu CZC.cz budou mít Češi na letošní dovolené nové fotoaparáty, tablety, mobilní telefony či navigace. Přestože dlouhodobě množství prodaných navigací mírně klesá, před létem se poptávka téměř zdvojnásobila. Tradičně také roste zájem o fotoaparáty a jejich příslušenství, novým trendem jsou odolné foťáky a miniaturní sportovní kamery.
Výchozí obrázek

Zájem o elekroniku na dovolenou roste už od května, roli při výběru hraje odolnost, říká statistika CZC.cz s ohledem na letní dovolenou.

Podle statistik e-shopu CZC.cz budou mít Češi na letošní dovolené nové fotoaparáty, tablety, mobilní telefony či navigace. Přestože dlouhodobě množství prodaných navigací mírně klesá, před létem se poptávka téměř zdvojnásobila. Tradičně také roste zájem o fotoaparáty a jejich příslušenství, novým trendem jsou odolné foťáky a miniaturní sportovní kamery.

Loni poprvé zaznamenal e-shop CZC.cz výraznější změnu v chování zákazníků před dovolenou. Prudce totiž stoupl prodej tabletů. Zájem o tato zařízení však nepolevil a prodeje tabletů stále stoupají. „Není už to tak prudký nárůst jako loni, přesto očekáváme, že v rámci nákupů na dovolenou prodeje vzrostou asi o 50 %,“ řekl marketingový ředitel CZC.cz Marek Šalanda.

 

 

Odolná elektronika na cesty

Letošní novinkou je zvýšený zájem zákazníků o odolné fotoaparáty nebo o kompakty s výměnnými objektivy. „Už nyní zájem o fotoaparáty vzrostl asi o 40 % a předpokládáme, že prodeje ještě porostou až do první poloviny prázdnin,“ sdělil Šalanda. Dodal, že na popularitě získávají i odolné sportovní minikamery.

Mnoho lidí chce být i na dovolené online a letošní rok proto přináší zajímavý trend. „Zákazníci si ke svému smartphonu či tabletu pořízují bluetooth malou klávesnici, mohou tak pracovat jako klasickým notebookem. Samozřejmostí je pak zájem o mobilní internet,“ informoval Šalanda. Připomněl, že na léto se kupující také zásobují externími zdroji pro tablety i smartphony, pořizují si nové příslušenství k foťákům a také roste prodej sluchátek„Důležitým faktorem výběru sluchátek na cesty zůstává především pohodlí při delším nošení  a také skladnost,“ řekl.

Zdroj: CZC.cz