Přejít k hlavnímu obsahu

WorstAdcWest: "Na BGCH jsme nezahráli maximum"

8. 11. 2013 | 16:02 League of Legends
V třetím díle seriálu "rozhovorů" s českými hráči jsem si vybral Vaška 'WorstAdcWest' Šrajera.
Výchozí obrázek

V třetím díle seriálu "rozhovorů" s českými hráči jsem si vybral Vaška 'WorstAdcWest' Šrajera.

Po krátkém zkouškovém angažmá u eSuby zůstal WorstAdcWest u Storm Games Clan, se kterým hraje už delší dobu. Pravidelný trénink týmu hodně prospěl a na Mistrovství České republiky v počítačových hrách nakonec obsadil se svým týmem bronzovou pozici. "Vítězem MČR se stal tým, který většina scény očekávala. Zajímavé spiše byly překvapení nebo zklamání týmů jako KnT či naopak eXtatus a Emperor" zhodnotil Šrajer průběh turnaje.

Po MČR se koncem měsíce října odehrálo finále Grunex Challenge. Tam se Pišta, jak je českou scénou Šrajer přezdívaný, probojoval přímo do grandfinále díky online fázi turnaje, kde se potkal s jedničkou české scény eSubou. Po vskutku nádherných hrách, kdy za stavu 1:1 v poslední mapě měla již eSuba menší náskok nad SGC, ovšem jeden krásně zahraný teamfight vše otočil.

1

Vrchol svého prozatímní formy tam prokázal midař Vladimír 'Miah' Ďurčík. "Ve finále Miah ukázal své kvality, když perfektně hrál všechny tři hry a dotáhl nás k vítězství. Přesto si myslím, že jsme všichni hráli dobře i když asi na mě bylo poznat, že jsem spal asi 3 hodiny." pochválil nejen svého spoluhráče WorstAdcWest.

K tomuto finále už dodal jen jedinou větu: "Tak určitě, eSuba je top tým v ČR a čekal jsem velmi těžkou hru." A jak vidí celkovou pozici eSuby na české scéně? "Tak doufám, že už nebude eSuba pořád takovou tou TOP1 CZ/SK bez soupeře, ale to je mluvení do budoucnosti a po jedné akci nemohu říct, jak to bude. Určitě ani jeden celek nehrál své naprosté maximum i když tam snaha byla."

Vašek mi na otázku ohledně zahraničního týmu odpověděl velice jednoduše. "Myslím si, že na mé úrovni hraní zatím nemá cenu se hrnout do zahraničí. Žádné nabídky jsem zatím nedostal a ani o žádné nestojím." A co LCS, hmm?! "Klidně se dokážu představit v LCS, ale to bych se musel ještě hodně zlepšit a nějak ukázat, abych dostal nabídku.

Sám také cítí všechny své nedostatky, kvůli kterým se v blízké budoucnosti do zahraniční nepohrne: "V tuhle chvíli se tam nedokážu představit za 1. kvůli škole, za 2. kvůli nějaké jazykové bariéře a za 3. kvůli nedostatku zkušeností a individuálního skillu. :)"

2

Závěrem se i WorstAdcWest také vyjádřil, co očekává od nové sezóny "Od S4 čekám spoustu změn. Rozhodně jak už ve hře, tak ve změnách v Top týmech. Do hry se bude přidávat spousta nových věcí zaměřených na supporty a jungle. Už to zřejmě nebudou ty nejvíc nevděčné role. Změny se mi popravdě moc nelíbí, ale to je na každém co si o tom myslí."

Nynější sestava Storm Games Clan:

{#Česká Republika} Martin 'Cavalier' Ždych - Top Laner
{#Slovenská Republika} Tomáš 'GladIQ' Gorčák - Jungler
{#Slovenská Republika} Vladimír 'Miah' Ďurčík - Mid Laner
{#Česká Republika} Václav 'WorstAdcWest' Šrajer - AD Carry
{#Česká Republika} Matouš 'ŁooŁaa' Gibl - Support

Štítky: Storm Games Clan
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.