Přejít k hlavnímu obsahu

Miah: "Škoda, že na DH nestretnem Ocelota"

16. 11. 2013 | 14:04 League of Legends
Slovenský mid laner Vladimír 'Miah' Ďurčík před pár dny postoupil se svým týmem Storm Games Clan na Dreamhack Winter 2013 a já vás s ním přináším exkluzivní rozhovor přímo po postupu! O tom, jak probíhal celý turnaj, se dočtete ve starší novince. (čtěte: Storm Games Clan uvidíme na Dreamhacku!)
Výchozí obrázek

Slovenský mid laner Vladimír 'Miah' Ďurčík před pár dny postoupil se svým týmem Storm Games Clan na Dreamhack Winter 2013 a já vás s ním přináším exkluzivní rozhovor přímo po postupu! O tom, jak probíhal celý turnaj, se dočtete ve starší novince. (čtěte: Storm Games Clan uvidíme na Dreamhacku!)

Zdravím Tě. První otázka, jaké byly tvé první pocity, když jste vyhráli rozhodující zápas a postoupili jste tak na Dreamhack?

No tak mal som zmiešané pocity. Musel som upokojiť svoj hnev z toho, že sme dostávali ddos od enemy teamu. Nechcem ich priamo obvinovať, ale bolo dosť okáte, natož, že to padalo najprv mne z neznámej príčiny a potom LooLee. Ale tá radosť a eufória, že ideme na DreamHack prebila moju zlosť a preto sme to hneď šli všetci osláviť. Glady sa šiel učiť a my ostatní sme šli spať.

1

S jakými ambicemi jste vstupovali do kvalifikačního turnaje?

Easy ako tutoriál, ako by povedal Venďa. Tak nie, samozrejme konkurencia obrovská, ako na každom turnaji. Nuž ten lepší team vyhrá. Tak povedal by som, že sme šli do turnaju s pozdvihnutým sebavedomím ale iba o trošku. :D Všetky teamy až na ex-Gaming Gear proti nám hrali v poslednej dobe neúspešne. Takže sme sa modlili, aby sme ich nechytili do bracketu. :)

Jak z tvého pohledu celkově probíhal turnaj? Proti komu se ti hrálo nejhůř?

Organizácia turnaja bola veľmi dobre zvládnutá, ochotný admini a aj systém a brackets, všetko hodnotím kladne. Určite sa mi hralo najhoršie proti prvému teamu, bohužial meno si nepamätám, ale boli to Poliaci. Nebol som rozohraný a celkovo úvodná tréma.

Rozjíždíte s týmem ještě větší tryhard, abyste zahráli co nejlépe a ukázali se Evropě v co nejlepším světle? 

Snažíme sa trénovať každý deň, čo to len dá až na to, že škola žerie príliš veľa času, nerf pls. :( A samozrejme v Európe sa chceme prezenovať v tom najlepšom.

Na jakého soupeře se těšíš nejvíc, z těch co se už kvalifikovali?

Myslím, že sa teším na každého súpera. Všetky sú to teamy s velkým T. Je ale veľké škoda, že sa Ocelot odsťahoval z Košíc a už nepatrí do Slovak Gamingu, chcel som ho stretnúť. :'(

Co obecně čekáš od celé akce, krom samozřejmě velké porce získaných zkušeností?

Tak ako si už napísal, bude to hlavne pre nás obrovská dávka skúseností. Inak na akciu sa veľmi teším, predsa len je to DreamHack.

Ještě tu mám pro tebe pár otázek mimo Dreamhack. Dlouhodobá TOP1 eSuba - myslíš, že se po prohře s váma začnou ještě více tryhardit, případně změní opět hráče v sestavě, nebo vaše výhra byla spíše trochu "náhoda"?

Myslím si, že eSuba je vo veľmi dobrej forme, samozrejme prehra na Grunexu ich veľmi mrzela a mali nad čím premýšlať. Náhoda to podľa mňa nebola, bola to skôr hra o nervy. Od eSuby čakal každý, že výhra, čo pri nás platil opak. Myslím, že aj to malo velký vplyv na dianie hry.

Jaký to byl pocit vidět na lanu jejich smutné obličeje po prohře?

Určite neboli až tak smutný, stretli sme sa ako priatelia a tak sme aj odišli. Tvoj súper nie je tvoj nepriateľ :). Pri podávaní rúk sme sa ešte aj zasmial. A určite začnú viac tryhardiť, prehra im pomohla.  Ale bol to určite blažený pocit.

V jakém momentálním stavu vidíš česko-slovenskou scénu obecně?

Česko-slovenskú scénu by som označil ako veľmi chaotickú. Jedeň deň team existuje a druhý už je zmenená zostava, logo, meno teamu alebo je už vôbec neexistuje :D

2

Koho bys rád začal hrát na midu, ale v momentální meta game není viable? Jaké změny v metě očekáváš do S4?

Predstavu o legit champoch mám, ale tú si nechám pre seba. Štvrtá sezóna? 4 jungle kempy = 2 campy pre midarov HUEHUE. Čiže ultra farm champ = win v s4, podľa mňa. :P

Co bys na závěr vzkázal všem svým fanouškům i haterům?

Chcel by som poďakovať za podporu všetkým fanúšikom SGC. Hateri, pff, také slovo nepoznám všetci ma majú predsa radi. Na Dreamhacku sa budeme snažiť podať čo najlepší výkon. A na koniec, ak sa chcete o mne dozvedieť niečo viac, moje obľubené jedlo atď, tak tu to všetko nájdete na mojej fan stránke. A samozrejme ďakujem PLAYzone za možnosť urobiť rozhovor. Szia :)

Štítky: Storm Games Clan
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.