Přejít k hlavnímu obsahu

Battle of the Atlantic: Amerika vítězí!!

22. 12. 2013 | 21:59 League of Legends
Poslední předvánoční víkend bude kromě promocí do severoamerické LCS také hostitelem dalších tří zápasů v rámci Battle of the Atlantic. Který kontinent si odnese prvenství?!
Výchozí obrázek

Poslední předvánoční víkend bude kromě promocí do severoamerické LCS také hostitelem dalších tří zápasů v rámci Battle of the Atlantic. Který kontinent si odnese prvenství?!

UPDATE: Tak a BotA je u konce a vítězem se stává Severní Amerika. K vítězství jim stačilo vyhrát dva zápasy a to dva nejvíce hodnocené, kdy si C9 poradili s fnatic a TSM s Lemondogs. Na druhou stranu v současné chvílí jsou nejsilnějším týmem Evropy zřejmě Gambit, kteří bohužel pro Evropu loni skončili až třetí, stejně jako Alliance si došla pro vítězství poměrně snadno.

Cloud 9 {#Spojené státy americké}
vs.
{#Evropská unie} fnatic
Balls {#Spojené státy americké}
Meteos {#Spojené státy americké}
Hai {#Spojené státy americké}
Sneaky {#Spojené státy americké}
LemonNation {#Spojené státy americké}
 
{#Francie} sOAZ
{#Finsko} Cyanide
{#Španělsko} xPeke
{#Švédsko} Rekkles
{#Francie} YellOwStaR

 

2:0 

Máme tu neděli a s ním také závěrečný duel o triumf v Bitvě o Atlantik, ve které se utkají jedničky svých kontinentů. Vítěz bere všechno, poražený nic. Cloud 9 čeká těžká práce, fnatic se jim ještě porazit nepodařilo, ale v boji o čest Ameriky nyní budou muset.

Cloud 9 samozřejmě nezměnili nikoho v sestavě a bude hodně záležet na tom, jak se carry jungler Meteos adaptuje na styl jungle a hry celkově z preseason. Na druhé straně do fnatic přišel před sezónou Rekkles, který konečně dosáhl požadovaného věku a sestavu týmu tak pozvedl ještě výše, už to nebude pouze o plays solo linek, ale také kvalitní bot lajny.

Tip redaktora: Cloud 9 1-2 fnatic

XDG Gaming {#Spojené státy americké}
vs.
{#Ruská federace} Gambit Gaming
Benny {#Spojené státy americké}
Xmithie {#Filipíny}
mancloud {#Spojené státy americké}
Zuna {#Spojené státy americké}
BloodWater {#Bulharsko}
 
{#Ruská federace} Darien
{#Ruská federace} Diamondprox
{#Ruská federace} Alex Ich
{#Ruská federace} Genja
{#Arménie} EDward

 

0:2 

Ve druhém zápase hraném v Americe se domácí XDG Gaming (dříve Vulcun Techbargains) pokusí urvat body pro Severní Ameriku. Hraje se tu o body dva, které ovšem nebudou rozhodující, o ty nejdůležitější se totiž utkají Fnatic a Cloud 9 v neděli a kdo tohle klání vyhraje, tak už nemůže evropsko-americký duel prohrát.

XD.GG přes týdny volna po šampionátu nezměnilo jediného hráče v sestavě, jediná změna je právě v názvu a svoji přezdívku změnil i topař Sycho Sid. Na druhé straně se do sestavy ruské mašiny Gambit Gaming vrátil support EDward a již při nedávném Dreamhacku Gambit ukázali, že zřejmě budou ještě silnější, než v loňské sezóně.

Tip redaktora: XD.GG 0-2 Gambit Gaming

Counter Logic Gaming {#Spojené státy americké}
vs.
{#Evropská unie} Team ALTERNATE
Nien {#Spojené státy americké}
dexter {#Německo}
LiNk {#Spojené státy americké}
Doublelift {#Spojené státy americké}
Aphromoo {#Spojené státy americké}
 
{#Německo} kev1n
{#Španělsko} Araneae
{#Německo} Kerp
{#Polsko} Creaton
{#Švédsko} Jree

 

0:2 

Americkou část turnaje otevře zápas pátých týmů uplynulé sezóny LCS. Oba týmy shodně přes "prázdniny" vyměnili po jednom hráči. Tým CLG se rozhodl vyzkoušet německého junglera Dextera, který by se dal označit za nejkvalitnějšího junglera, který se dal na trhu s volnými hráči Evropy a Severní Ameriky najít. Jak do týmu zapadne jakožto náhrada za Trickze se dozvíme již v pátek.

K překvapivému kroku se naopak odhodlali ALTERNATE, když se rozhodli ze sestavy vyšoupnout ForellenLorda, který se ne úplně nejlépe dokázal adaptovat na assassin metu. Na jeho místo přišel Kev1n, který tak vyšoupnul bývalého topaře Kerpa na mid lane.

Osobně si výsledek tohoto zápasu netroufnu přímo tipnout, Team Alternate totiž dokáže zahrát velice kvalitně, což už kolikrát ukázal, ale i tak pro většinu bude zřejmě favoritem Counter Logic Gaming, kteří navíc budou hrát "doma" a pokud se Doublelift dobře vyspí, tak bezesporu budou muset Alternate ukázat opravdové playe, aby získali další bod pro Evropu.

Tip redaktora: Counter Logic Gaming 2-1 Team ALTERNATE

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.