Přejít k hlavnímu obsahu

DreamHack: Standa Cifka se stává mistrem!

26. 4. 2015 | 17:06 Hearthstone
Jak jistě mnozí víte, tak česká scéna disponuje velmi kvalitními hráči, kteří se také valně prosazují v zahraničí. A právě mezi ty úplně nejlepší u nás se řadí dvojice Stanislav Cifka a Aleš 'Alesh' Hemer, kteří se tento víkend dostali na DreamHack Bucharest 2015.UPDATE: Standa Cifka to zvládl a i když se podařilo Firebatovi ukořistit senzační výhru se Shamanem ve třetím kole, tak zbylé hry si již Standa se svými balíky pohlídal a stává se mistrem rumunského DreamHack Bucharest 2015!
Výchozí obrázek

Jak jistě mnozí víte, tak česká scéna disponuje velmi kvalitními hráči, kteří se také valně prosazují v zahraničí. A právě mezi ty úplně nejlepší u nás se řadí dvojice Stanislav Cifka a Aleš 'Alesh' Hemer, kteří se tento víkend dostali na DreamHack Bucharest 2015.

UPDATE: Standa Cifka to zvládl a i když se podařilo Firebatovi ukořistit senzační výhru se Shamanem ve třetím kole, tak zbylé hry si již Standa se svými balíky pohlídal a stává se mistrem rumunského DreamHack Bucharest 2015!


Pro Standu i Aleše není účast na DreamHack prvním velkým zahraničním turnajem, nicméně alespoň pro StanCifku bude prozatím nejúspěšnějším. Na rumunskou zastávku DreamHacku se probojovalo z kvalifikací 32 hráčů, kteří si to rozdali ve dvou skupinových fázích, odkud postoupilo 8 nejlepších, které pak doplnila osmička pozvaných jmen.

Stanislav StanCifka Cifka

V první skupině to oba čeští hráči měli těžké, ale StanCifka díky vítězství nad domácím Danielctinem a Alesh po vítězství nad Xixem - konečně - postoupili dále z druhého místa. V druhé skupinové fázi už to bylo o poznání něco jiného a Alesh se bohužel po dvou prohrách rozloučil. Zato Standa po dvou vítězstvích nad hráčem Tom60229 postoupil mezi elitu turnaje.

Kromě postupujících hráčů se zde již připojili hráči s pozvánkou. StanCifka v prvním kole play-off vyfasoval silného Rdu, nicméně po těsných duelech Standa postoupil výhrou 3:2. Stejným výsledkem skončil i zápas v TOP8 proti Kolentovi, ačkoli měl český hráč již náskok dvou her nad ukrajinským protivníkem. A semifinále nedopadlo také nijak jinak, Standa předvedl famózní hru a dostal se tak do finále, kde se utká proti vítězi zápasu Firebat vs. Powder.

Podle plánu by měl být finálový duel turnaje DreamHack Bucharest 2015: PSL Spring Tavern Tales odehrán ve 20:00, ale druhé semifinále může skončit rychle a nebo trvat naopak dlouho. I tak si najděte chvíli a přijďte fandit českému zástupci ve finále!

Zdroj: Liquipedia
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.