Přejít k hlavnímu obsahu

Král světového LoL podepsal novou smlouvu!

18. 11. 2015 | 03:21 League of Legends
Každý hráč League of Legends jistě někdy slyšel o hráči s přezdívkou Faker. Jihokorejský hráč se dá považovat za největší hvězdu současné scény a svým způsobem již za legendu.
Výchozí obrázek

Každý hráč League of Legends jistě někdy slyšel o hráči s přezdívkou Faker. Jihokorejský hráč se dá považovat za největší hvězdu současné scény a svým způsobem již za legendu.

Lee 'Faker' Sang-hyeok je jihokorejský teenager, který v únoru dokroutí svůj třetí rok u týmu SK Telecom T1. Díky své individuální výjimečnosti se již od počátku své kompetitivní kariéry stal ostře sledovaným a kdo na něj měl velké očekávání, tak toho málokdy zklamal. Společne se svým spoluhráčem Bengim se také letos v říjnu stal dvojnásobným světovým šampionem.

Faker

V letošní sezóně se spekulovalo, jestli Faker dokáže opět hrát ve své top formě nebo bude pro jeho fanoušky zklamáním. Jak je ale jeho zvykem, Faker nikdy nezklame. Na šampionátu zastínil veškeré své konkurenty a způsobem, jakým celý turnaj a tím sezónu završil, to bylo něco neuvěřitelného. Spousta hráčů zkouší hrát Ryzeho, ale nikdo nemá na velkého Fakera.

Situace u SKT je velice zajímavá. Ačkoli Faker je světovou megastar, tak kromě něj působí další dva hráči na jeho pozici. Konkrétně jde o Easyhoona a Scouta. S prvním jmenovaným se během celé sezóny Faker střídal v základní sestavě, jelikož díky střídání hráčů měl tým více strategické rozmanitosti. Naopak Scout je mladíkem, který teprve před týdnem zažil svůj debut.

V posledním roce odešla spousta korejských hráčů do Číny za vidinou většího platu. To však není nic pro Fakera, který zůstává svému dosud jedinému týmu věrný. Jeho věrnost bude trvat i nadále, jelikož Faker je v těchto dnech připraven na podpis nové smlouvy na sezónu 2016. Tím však vzniká otázka, co s ostatními? Tři hráče na jednu pozici by z dlouhodobého hlediska nemělo smysl držet a vzhledem k tomu, že Scout je nový objev, co bude s Easyhoonem? Ten se dá zařadit mezi TOP3 midaře na světě a nebýt existence Fakera, měl by u SKT své místo jisté.

SK Telecom T1

Uvidíme v příští sezóně suverénní SK Telecom T1, nebo bude tento rok slabší, tak jako to bylo roce 2014 - také po triumfu na světovém šampionátu. Tak jako tak se zbytek týmu bude moci spolehnout na samotného Fakera, krále světového League of Legends.

Zdroj: Reddit
Štítky: korea, SK Telecom
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.