Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč StanCifka je nejlepší na světě!

17. 12. 2015 | 13:19 Hearthstone
Český Hearthstone hráč Stanislav 'StanCifka' Cifka to dokázal a po roce působení na scéně se poprvé dostal na 1. místo v GosuGamers žebříčku nejlepších hráčů na světě!
Výchozí obrázek

Český Hearthstone hráč Stanislav 'StanCifka' Cifka to dokázal a po roce působení na scéně se poprvé dostal na 1. místo v GosuGamers žebříčku nejlepších hráčů na světě!

StanCifka se začátkem letošního roku přeorientoval z Magic: the Gathering na Hearthstone a jeho přechod přinesl ovoce již v prvních měsících. V březnu přišel postup na CN vs EU Season 2 v Číně a první dolary v kapse, v dubnu pak Cifka získal svůj první titul z DreamHacku Bucharest 2015. Pokud se podíváme na výčet jeho letošních umístění, určitě si troufneme říci, že jeho přechod z jiné karetní hry byl více než povedený.

5.-8. místoCN vs EU Season 2$ 3 401
1. místoDreamHack Bucharest 2015$ 4 000
3.-4. místoViagame House Cup #3$ 2 500
9.-12. místoStarLadder Kick-Off Season (online) 
5.-8. místoChallengestone #3 (online) 
3. místoWCA 2015 - Europe Pro Qualifier$ 1 650
3.-4. místoAbios Grand Tournament (online)$ 500
1. místoStarLadder StarSeries Season 1$ 6 000
2. místoSeatStory Cup IV$ 4 000
9.-16. místoTime2Win Invitational 
5.-8.mistoGamegune 2015$ 322

StanCifka

StanCifka si tak během deseti měsíců turnajového hraní připsal na své konto přes 22 tisíc amerických dolarů, což není zle. Některé z krásných umístění získal v barvách týmu Luminosity Gaming, nyní však hraje sám za sebe, stejně jako ze začátku své kariéry v Hearthstone.

V žebříčku GosuGamers, kde jsou hráči hodnoceni dle svých výkonů a nikoli dle vybrané poroty, se Cifka dlouhodobě pohyboval v první pětce či desítce. Po triumfu v první sezóně StarLadder Series a druhému místu na SeatStory Cupu IV se přiblížil nejlepším hráčům a mezi ním a jmény, jako jsou Thijs, Ostkaka nebo Dog, byly poslední dva měsíce jen těsné rozestupy.

A právě dnešní den 17. prosince je v tomhle zlomový. Stanislav Cifka se jako první český hráč dokázal vyšplhat na úplný vrchol tohoto žebříčku a i když tam již zítra být nemusí, pojďme si vychutnat tuhle skvělou chvilku, kdy díky vítězství v prvním zápase na turnaji World Cyber Arena 2015 získal dostatečný počet bodů na první místo.

StanCifka TOP1

Standovi k tomuto úspěchu gratulujeme a přejeme hodně štěstí nejen na turnaji WCA 2015, který se odehrává nyní, ale také do další sezóny 2016. Nám nezbývá než doufat, že se k jeho výsledkům připojí ještě další z českých či slovenských hráčů, chytrých hlav tu máme spoustu.

Štítky: Stancifka
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.