Přejít k hlavnímu obsahu

ESL Barcelona: fnatic vítězí

21. 2. 2016 | 19:05 Counter-Strike 2
ESL Barcelona je turnaj, který se bude odehrávat 19. - 21. února v Barceloně. Zúčastní se ho 8 pozvaných týmů. Soupeřit budou o prizepool v hodnotě 75 tisíc euro.Update #7: Švédský tým fnatic opět potvrzuje, že je nejlepší tým na světě, když porazil Astralis na dvou mapách, konkrétně 16:14 na de_dust2 a 16:13 na mapě de_inferno. Pro fnatic jde už o pátý vyhraný turnaj v řadě, a také pátý turnaj v nové sestavě s dennisem.
Výchozí obrázek

ESL Barcelona je turnaj, který se bude odehrávat 19. - 21. února v Barceloně. Zúčastní se ho 8 pozvaných týmů. Soupeřit budou o prizepool v hodnotě 75 tisíc euro.

Update #7: Švédský tým fnatic opět potvrzuje, že je nejlepší tým na světě, když porazil Astralis na dvou mapách, konkrétně 16:14 na de_dust2 a 16:13 na mapě de_inferno. Pro fnatic jde už o pátý vyhraný turnaj v řadě, a také pátý turnaj v nové sestavě s dennisem.

Update #6: Také fnatic vyhrává obě mapy v souboji s belgicko-francouzskou sestavou G2, když vyhráli 16:7 na mapě de_inferno a 16:8 na mapě de_overpass. Ve finále se utkají Astralis a fnatic. Vzhledem k tomu, že oba týmy mají pořád dva životy, takže se budou hrát dva zápasy bo1 po sobě, případně třetí.

Update #5: Astralis porážejí dignitas dvakrát za sebou 16:11 na mapě de_mirage a 16:12 na mapě de_overpass, dignitas tak končí v turnaji na čtvrtém místě.

Update #4: Vexed prohrávají s dignitas 5:16 na mapě de_cobblestone, a jelikož je to jejich třetí prohra, tak na turnaji končí na 6. místě.

G2 jsou první tým, který dokázal porazit Astralis na tomto turnaji a to 16:13 na mapě de_dust2.

fnatic ve třetím vzájemném souboji s EnVyUs podruhé vyhrávají, tentokrát 16:7 na mapě de_train. EnVyUs tak končí v turnaji na pátém místě.

Update #3: V duležitém zápase mezi Astralis a EnVyUs vítězí Astralis 16:9 na mapě de_mirage a zůstavají tak jediným neporaženým týmem. EnVyUs tím pádem zbývá pouze jeden život.

Update #2: G2 se dokázali vzpamatovat ze své první prohry a další dva zápasy s přehledem vyhrávají, konkrétně 16:3 na trainu proti x6tence a 16:9 proti Vexed. fnatic ve velmí napínavém souboji, který skončíl až v prodloužení vyhrávají 19:17 proti dignitas na mapě de_cobblestone.

Update #1: Hned první den se objevují technické problémy, které se týkají počítačů. Nicméně vypadá, že se tyto problémy povedlo alespoň částečně vyřešit.

Hned v prvním zápase ztrácejí fnatic svvůj první život, když prohrávají proti EnVyUs 10:16 na map de_train. Nicméně v odvetě na mapě de_cobblestone už byli úspěšnější fnatic s těsným výsledkem 16:13. Kromě toho si fnatic ještě dokázali poradit s domácím celkem gBots, který je nečekaně potrápil na mapě  de_inferno 13:16. Astralis ve velmi napínavém souboji s G2 vyhrávají až v prodloužení na mapě de_dust2, poradit si dokázali i s x6tence, když je rozdrtili na mapě de_mirage 16:2.

Druhý dánský tým dignitas taky dokázal vyhrát své první dva zápasy, když velmi těsným výsledkem 16:14 na mapě de_cobblestone porazil gBots a už více přesvědčivým výsledkem 16:7 Vexed ve svém druhém zápase přejíždějí domácí x6tence 16:2 na mapě de_cobblestoně a oba domácí týmy zůstávají po prvním dnu bez bodu. V prvním hracím dni oba španělské týmy přišly o dva životy, naopak Astralis a dignitas mají pořád všechny 3 životy.

ESL Barcelona

ESL Barcelona bude mít velmi specifický systém turnaje. Každý tým bude mít na začátku 3 životy. Pokud prohraje, bude mu život odečten. Vyhraje tým s největším počtem výher. Všechny zápasy budou hrány ve formátu bo1. Mapy se škrtají. Těšit se tak můžeme na 23 zápasů, které se odehrají ve 3 dnech. V pátek a v sobotu se bude hrát po 8 zápasech a v neděli se bude hrát 7 zápasů.

Seznam účastníků:

{#Švédsko} fnatic{#Francie} EnVyUs
{#Dánsko} Astralis{#Dánsko} dignitas
{#Francie} G2{#Polsko} Vexed
{#Španělsko} gBots{#Španělsko} x6tence

Největším favoritem turnaje jsou samozřejmě fnatic, kteří v nové sestavě s dennisem vyhráli všechny turnaje, kterých se zúčastnily. Dalším velkým favoritem jsou EnVyUs, kteří dokázali porazit fnatic v bo1 v ESL Pro League Season 3 a v turnaji SL i-League StarSeries XIV Finals dokonce v bo3. Dalším týmem s ambicí na výhru je dánský celek Astralis, který stále patří k nejlepším týmům světa. Na turnaji uvidíme také G2, který s v poslední době výsledkově trápí nicméně jména jako ScreaM nebo shox nemůžeme nikdy odepsat.

Tyto týmy doplní další dánský celek dignitas, který zaujal výkonem na turnaji DreamHack ZOWIE Open Leipzig 2016, kde dokázal porazit Virtus.pro a mousesports. Posledním nedomácím týmem je druhý nejlepší polský tým Vexed. Z domácích týmů na turnaji uvidíme gBots a x6tence, kteří jsou považovány spíš za outsidery, ale mají výhodu domácího prostředí, která může být někdy velmi důležitá.

Prizepool bude rozdělený pro všech 8 týmů následovně:

  • 1. 22 000 euro
  • 2. 11 000 Euro
  • 3. 5 500 Euro
  • 4. 4 500 Euro
  • 5. 3 500 Euro
  • 6. 2 500 Euro
  • 7. 1 500 Euro
  • 8. 500 Euro

    +1 000 Euro za každý zbývající život a za každou výhru.

Zdroj: HLTV.org
Štítky: ESL