Přejít k hlavnímu obsahu

Y-Games: Hearthstone turnaj s účastí 89 hráčů

15. 4. 2016 | 14:24 Hearthstone
Slovenská akce s názvem Y-GAMES Summer Challenge 2016 vypukne již v sobotu dopoledne a nechybět bude ani Hearthstone turnaj. Pojďme si říct ty nejzákladnější body, čím bude tenhle turnaj zajímavý.
Výchozí obrázek

Slovenská akce s názvem Y-GAMES Summer Challenge 2016 vypukne již v sobotu dopoledne a nechybět bude ani Hearthstone turnaj. Pojďme si říct ty nejzákladnější body, čím bude tenhle turnaj zajímavý.

Karetní hra Hearthstone: Heroes of Warcraft nechyběla v Bratislavě ani v loni na podzim, kde v těžké konkurenci všechny překvapila Simona "Karolínka" Procházková, jenž si díky triumfu zajistila účast na Mistrovství ČR. I letos bude mít HS turnaj na Y-GAMES velkou dotaci MČR bodů, což nalákalo velký počet hráčů, o víkendu 16. a 17. dubna se v prostorách Slovenské technické univerzity utká v Hearthstone turnaji celkem 89 hráčů.

Rozdělení MČR bodů:

1. místo: 1000 bodů
2. místo: 600 bodů
3. místo: 400 bodů
4. místo: 300 bodů
5. - 6. místo: 220 bodů
7. - 8. místo: 180 bodů
9. - 12. místo: 150 bodů
13. - 16. místo: 100 bodů

Hearthstone

Základní informace o turnaji:

Systém turnaje: Conquest BO5 s banem
Vybavení: BYOC (nebo mobil/tablet), připravena bude WiFi i kabel
Pravidla: naleznete zde
Kapacita: 128 hráčů
Stream: YGAMESHS
Začátek turnaje: sobota 9:00 (check-in od 7:15)

Turnaj odstartuje Swissem, kde se hráči vzájemně utkají celkem v 7 kolech, odkud nejlepší šestnáctka postoupí do playoff, kde už má každý postupující zajištěný zisk MČR bodů. Dále se pokračuje systémem Double Elimination. Turnaj bude probíhat celou sobotu i neděli.

Na kompletní seznam účastníků se můžete podívat v dolní části oficiální podstránky na webu akce. Co se týče favoritů, v akci uvidíme mimojiné i známé hráče naší dlouhodobé PLAYzone ligy. Na titul jistě pomýšlí organizace eSuba, jenž přijede v kompletní šestičlenné sestavě v čele s Faelim a Pokrovačem. V akci bude také trojice hráčů Majestic Lions včetně obhájkyně titulu Karolínky či Mistra ČR Namcora. Údajně by měla dorazit také hrstka hráčů z okolních zemí, nechme se tak překvapit, nicméně celý turnaj slibuje velkou podívanou.

Zdroj: y-games.sk
Štítky: Y-games
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.