Přejít k hlavnímu obsahu

ROG COOL liga: eSuba a PMPUST postupují

22. 2. 2017 | 16:25 Counter-Strike 2
Výchozí obrázek

První kvalifikační turnaj největší domácí ligy ve spolupráci Prima COOL a Republic of Gamers je za námi. Účast krásných 128 týmů slibovala napínavé zápasy, ty vybrané mohli fanoušci CS:GO sledovat v živém přenosu s komentářem Zdeňka "Rader" Prince, Ondřeje "Lelek" Kvardy a Marka "shadye" Hovance. O pondělním průběhu jsme psali v úvodním článku, 1. kvalifikace vyvrcholila v úterý od 18:00 v ostře sledované top osmičce.

Nejlepších osm týmů první části se pralo o dva sloty v hlavní části ligy a také bonifikaci 1 500 Kč. Favoritem turnaje byla eSuba, hladce se do "top eight" dostaly i další známé celky, nechyběli Fraternitas, Majestic Lions, Zero Damage nebo eEriness E-Blue.

V prvním přenosu jsme se podívali na duel ECLOT vs. eEriness, kde až překvapivě snadno Eclot Gaming postoupil mezi nejlepší čtyři po vítězství 16:4. Nejvyrovnanější z úvodních duelů byl Zero Damage vs. Majestic Lions na Trainu, kde 0DMG zvítězili až v prodloužení 19:16, díky čemuž se Jan "JOHAN" Juráň stal jediným hráčem v TOP8 s více než 30 fragy na jedné mapě.

Semifinále nám přineslo dva shodné výsledky 16:9 a také překvapivého finalistu. eSuba si kvalitním výkonem přesvědčivě poradila na Mirage s ECLOT, Prochazime Me Pust dokázali na Trainu zamést s matadory Zero Damage a finálové složení bylo jasné - eSuba vs. PMPUST. Tyto dva celky se tak stávají prvními postupujícími do hlavní části ROG COOL ligy.

Favorit byl jasný i tady, jak bylo zmíněno výše. Na úvodní mapě se předvedl zejména Jan "BLUEE" Škaloud, který byl se skórem 27:13 hlavním strůjcem vítězství na Cache. PMPUST se však nevzdávali a my jsme byli svědkem nejlepšího individuálního výkonu celé TOP8, Hubert "CaNNiE" Ludwig na Trainu zametl s eSubou se skórem 29:8. Favorit se však vzchopil a na Cobblestone to už byla opět eSuba, kdo udával tempo a urval pro sebe celou sérii a 1 500 Kč.

Konečně pořadí 1. kvalifikačního turnaje:

1. místo - {#Česká Republika} eSuba - 1500 Kč + postup do hlavní části
2. místo - {#Česká Republika} Prochazime Me Pust - postup do hlavní části
3.-4. místo - {#Slovenská Republika} Eclot Gaming, {#Česká Republika} Zero Damage
5.-8. místo - {#Česká Republika} Fraternitas, {#Česká Republika} eEriness E-Blue, {#Slovenská Republika} Majestic Lions, {#Slovenská Republika} Overwalk

ROG COOL liga pokračuje pro hráče League of Legends ve čtvrtek, střelci CS:GO se dočkají příští pondělí a úterý, kdy se těšíme na vaši účast i sledování streamu CoolPrima.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.