Přejít k hlavnímu obsahu

ROG COOL liga: eXtatus vyhrává 2. kvalifikaci

27. 2. 2017 | 10:59 League of Legends
Výchozí obrázek

ROG COOL liga, největší domácí League of Legends soutěž ve spolupráci Prima COOL a Republic of Gamers, pokračovala tento čtvrtek. Minulý týden se postupujícími týmy stali Fraternitas a Inside Games, první jmenovaný ve všem zápasech jasně demonstroval svoji sílu a přišel si i na finanční bonifikaci. O další dva sloty tentokrát bojovalo 44 domácích týmů.

Mezi účastníky druhého kvalifikačního turnaje jsme i tentokrát mezi mixtýmy našli i jasné favority na postup, tedy minimálně jednoho. Šlo o sestavu přední domácí organizace eXtatus, která to krájela už od prvních kol, o čemž se mohli přesvědčit také diváci na Twitch streamu CoolPrima s komentářem Marka "shadye" Hovance a Jaroslava "Sherlock" Voleského.

Možná až překvapivě se žádná z dalších známých organizací neprobojovala do semifinále. Tým eXtatus čekal těžký duel proti Baklažánům, složenině domácích hvězdiček. Ani jména mistrů ČR z roku 2015 Piipouska nebo Odstraňovače nepomohla a eXtatus se mohli radovat. Jejich kroky následoval po vítězství nad Art of Reflection také tým PlayForEver, kteří si pozorní diváci mohou pamatovat již z prvního kvalifikačního turnaje, kde narazil na vítězné Fraternitas.

Další dva postupující tak známe, velké finále je však přesunuto na pátek 20:00, kdy se eXtatus a PlayForEver utkají o bonifikaci 1 500 Kč za triumf v kvalifikaci. Série se bude hrát formátem best-of-three, tedy na dvě vítězné hry, a vám samozřejmě neujde ani živě komentovaný přenos, tak dorazte při volném dni IEM Katowice mrknout na nejlepší domácí týmy!

UPDATE: Ve finále se ukázala opravdová síla týmu eXtatus. Zejména díky výkonům obou solo lanerů si i přes drobné zaváhání v úvodu první hry tento tým poradil se soupeřem PlayForEver a kromě postupu si tak tým ve složení Mortsche, Thrae, Shiage, PiOk, Sufon připsal i finanční odměnu 1 500 Kč. Liga pokračuje opět tento čtvrtek svou další kvalifikací.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.