Přejít k hlavnímu obsahu

Quietus Day i v letošním roce s dotací MČR bodů

10. 7. 2017 | 11:21 Counter-Strike 2
Letošní ročník s pořadovým číslem 13 proběhne na konci prázdnin 1. až 3. září ve Starém Městě u Uherského Hradišti. Jde zároveň o jubilejní 10. rok od konání prvního Quietus Daye.
Výchozí obrázek

Letošní ročník s pořadovým číslem 13 proběhne na konci prázdnin 1. až 3. září ve Starém Městě u Uherského Hradišti. Jde zároveň o jubilejní 10. rok od konání prvního Quietus Daye.

Stejně jako tomu bylo u posledních několika ročníků, tak i letos se v tradičních prostorách staroměstské sokolovny utká tuzemská CS:GO špička v turnaji o prizepool 35 000 Kč. V loňském roce se moravská LAN akce vrátila do cyklu Mistrovství České republiky a jinak tomu nebude ani v letošním roce, kdy po skvěle zvládnutém ročníku 2016 bude bodová dotace ještě navýšena.

Brány akce budou otevřeny v pátek 1. 9. v 14:00, o šest hodin později odstartuje první fáze turnaje odehráním dvou zápasů základních skupin. Sobotní pokračování je na programu od 9:00. Tento den by se měla odehrát největší část turnaje, který po skupinách bude pokračovat Double Elimination pavoukem a v neděli by mělo proběhnout úplné vyvrcholení Quietus Daye.

Průběh QD 2017 budou moci fanoušci lokální scény sledovat na oficiálním Twitch streamu, o program a živý komentář se opět postará zkušená dvojice Lelek a shadye. Registrace na stránkách turnaje byly již spuštěny, tak si nenechte ujít jeden ze 32 slotů, jež tato akce nabízí. Loni se ve Starém Městě sjela kompletní domácí špička vyjma eXtatus, jak tomu bude letos v září? Obhájcem prvenství je tým eSuba, který navíc čeká boj o zbrusu nový putovní pohár!

Důležitou informací ohledně registrací je možnost platby pouze převodem na účet. Potvrzení účasti na akci bude možné pouze formou úhrady startovného celého týmu nejpozději 14 dní před začátkem akce! V případě zrušení účasti později jak 7 dní před akcí se startovné NEVRACÍ!

Bodové ohodnocení Quietus Day 2017:

  • 1. místo - 500 MČR bodů
  • 2. místo - 300 MČR bodů
  • 3. místo - 200 MČR bodů
  • 4. místo - 150 MČR bodů
  • 5. až 6. místo - 125 MČR bodů
  • 7. až 8. místo - 100 MČR bodů 
  • 9. až 12. místo - 75 MČR bodů
  • 13. až 16. místo - 50 MČR bodů

Celá akce proběhne za podpory hlavního partnera a dodavatele energií pro ČR společnosti FONERGY s.r.o, mezi další významné partnery akce se řadí T.S. Bohemia, Avonet, NIO, IT help a Garlando. Díky notné podpoře společností z IT sféry se hráči mohou těšit na hladký průběh díky výkonným herním serverům a internetové konektivitě 300/300 Mbit.

Jaká je nejlepší pozvánka na 13. ročník? No přece tato zatoulaná střela z loňského klání!

Štítky: Quietus Day
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.