Přejít k hlavnímu obsahu

Další změna u ENTERPRISE? V jejich hledáčku je údajně vycházející ukrajinská hvězda

21. 3. 2022 | 14:30 Counter-Strike 2 Spekulace
Domácí sezóna sotva odstartovala a ještě před prvním velkým turnajem se jeden z nejlepších lokálních týmů možná dočká změny v sestavě. Podle nezávislých zdrojů mají ENTERPRISE zájem o bývalého hráče HellRaisers, talentovaného ostrostřelce w0nderfula. Ten je od minulého týdne volným hráčem a šlo by o zajímavou posilu na pozici snipera.
Poslední posíly ENTERPRISE
Poslední posíly ENTERPRISE
Zdroj: ENTERPRISE esports

CS:GO sestava ENTERPRISE se v prvních měsících letošního roku otřásá v základech. Změny vyústily v proměnu týmu na mezinárodní celek komunikující v angličtině. Kromě ruského kouče, který do EP přišel už vloni, přesně před měsícem tým přivítal také Raula „Blytz“ Gligora a Villeho „myltsi“ Vilkmana. Jeden z těchto dvou hráčů se ale v týmu dost možná dlouho neohřeje, další změna je údajně brzy na spadnutí.

Podle účtu CZ/SK CSGO a dalších nezávislých zdrojů mají ENTERPRISE zájem o 17letého Igora „w0nderful“ Zhdanova. Ten naposledy reprezentoval organizaci HellRaisers, která ale se začátkem válečného konfliktu Ruska s Ukrajinou pozastavila podporu svých týmů. Oficiálně byl CS:GO tým propuštěn před čtyřmi dny, čtyři členové sestavy starší 18 let mají budoucnost v esportu nejistou. W0nderful je jedinou výjimkou.

Mladý ostrostřelec byl v hledáčku ENTERPRISE již při náboru myltsiho, až nyní, kdy se stal volným hráčem, se ale stal reálnou variantou pro mezinárodní týmy. Za 16 odehraných map v HellRaisers i při nízkém winrate svého týmu dokázal nahrát krásný rating 1.31. Jde tak o další vycházející hvězdu mezi CIS snipery.

Finův příchod do EP z úvodu vypadal jako vydařený krok, za poslední měsíc je ale finský hráč statisticky nejhorším hráčem týmu. Role odstřelovače je navíc ta, kde se očekávají hvězdné výkony, navíc, když ještě před nedávnem se tým spoléhal na dovednosti Davida „forsyy“ Bílého. Takto rychlá změna v sestavě se možná zdá unáhlená, když ale máte možnost podepsat hráče kalibru w0nderfula, jednat musíte rychle.

Stále je však potřeba myslet na to, že jde o dosud nepotvrzenou spekulaci, která se může, nebo naopak nemusí, v následujících dnech potvrdit. Tipsport CS:GO Bratislava klepe na dveře, ani ne za dva týdny si mezinárodní složení ENTERPRISE odbude svoji offline premiéru. Uvidíme v akci i 17letou ukrajinskou star?

O vyjádření ke spekulacím jsme oslovili vedení ENTERPRISE, to se situaci rozhodlo zatím nekomentovat.

Jak by mohla vypadat posílená sestava?

 Slovensko Erik „The eLiVe“ Sith
 Česká republika Robert „manguss“ Kasper
 Slovensko Matúš „MATYS“ Šimko
 Rumunsko Raul „Blytz“ Gligor
 Ukrajina Igor „w0nderful“ Zhdanov

 Rusko Aleksey „Nevar“ Voronov – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.