Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 5 nejlepších aprílových žertů: Čím se baví vývojáři na úkor hráčů?

1. 4. 2022 | 11:57 Zajímavost
Aprílové žerty jsou s námi již od nepaměti. Každoročně můžeme být svědky tisíců takovýchto vtipů, které jsou schopny napálit téměř každého. Díky stále pokročilejším technologiím bývají tyto vtípky čím dál tím více uvěřitelné, a to zejména v rámci gamingu. Proto jsme si připravili výčet těch nejlepších z nich.
Komentátoři, moderátor a analytik MČR
Komentátoři, moderátor a analytik MČR
Zdroj: PLAYzone

Každým rokem můžeme být svědky nespočtu vkusných aprílových žertů, a to nejen v našich reálných životech, ale rovněž i v branži gamingu. Je nutno říci, že si z nás střílí nejenom kreativní lidé, ale někdy i samotné společnosti či firmy. Tyto vtipy zasahují do velice rozmanité škály odvětví, od malých vtipů v samotných hrách přes smyšlené herní příslušenství až po nepravdivé přestupy hráčů mezi organizacemi. Pojďme se společně podívat na výčet těch nejlepších z nich!

1. Apple iPlay

Nám všem známý Apple patří už řadu let ke gigantům na poli výrobců hardwaru a softwaru. Napadlo by vás však, že by tito výrobci elektroniky typu chytrých telefonů či hodinek přišli se svou vlastní herní konzolí? Není třeba se nikterak vzrušovat, protože tento vtip z roku 2013 nikdy nespatřil světlo světa. Konzole měla údajně plnit pouze funkci hraní her z telefonu jako je například Angry Birds, což byla ve své době velmi populární telefonní hra. Nejednalo by se tudíž o nic speciálního, a tak s ničím takovým samotný Apple nakonec nepřišel, ale kdo ví, co může mít tato průkopnická americká firma do budoucna za lubem.

2. Half-Life 3

Half-Life 3
Half-Life 3
Zdroj: Valve

Napálit se jisto jistě nechali i starší fanoušci, kteří si už několikrát mohli mylně myslet, že legendární Half-Life 3 je na cestě. Tyto vtipy přicházejí relativně pravidelně každý rok a jsou doprovázeny uvěřitelnými fakty jako je například padnoucí logo či reálně vypadající koncept. Jednou však kreativci přišli s naprosto důvěryhodným screenshotem Steam Storu, kde se oznamuje, že Half-Life 3 se stává realitou, lidé si jej mohou ihned stáhnout a zahrát. No jak už to tak ale bývá, tak se jednalo pouze o dobře promyšlený žert, kterému propadlo více lidí než by se zpočátku čekalo. Stále je ovšem možné, že se tyto žerty stanou jednoho dne realitou a fanoušci si Half-Life 3 u Valve nakonec skutečně vymodlí.

3. Razer Talon

Razer Talon
Razer Talon
Zdroj: Razer

S šikovným kusem počítačového příslušenství údajně kdysi přišel i Razer. Jejich průlomová herní rukavice s krycím názvem Talon měla umožňovat hráčům stát se lepšími během pár sekund. Pomocí procesu učení měla rukavice být schopná vědět jakou klávesu má člověk v plánu zmáčknout, udělat to za něj, a díky tomu snížit časovou prodlevu mezi stisknutím klávesy a předáním signálu do počítače. Kromě samotného konceptu, a s ním i spjatého futuristického vzhledu, se skutečně jednalo o příslušenství z budoucnosti. S největší pravděpodobností to vypadá, že v budoucnosti tato vymoženost ještě taky dlouho zůstane, tedy pokud nás Razer v brzké době něčím podobným nepřekvapí.

4. Assassin's Creed: Kinect Edition

Se zajímavým, a hlavně důvtipným, konceptem přišel i Assassin's Creed. Tato hra, která je známá pro své dokonale propracované a rozmanité pohybové možnosti, byla totiž představena i jako Kinect Edition. Člověk by tak mohl mít dokonalou kontrolu nad postavou při boji, lezení na římsách či lukostřelbě. Všechno to zní a vypadá skvěle, ovšem některé tyto činnosti by se zkrátka daly jen horko těžko napodobit. Z tohoto důvodu musíme oznámit, že nic takového si pro nás Ubisoft zatím nepřipravil, ale ještě stále není všem dnům konec a třeba se jednoho dne dočkáme i této verze.

5. Vitality launching ZywOo milk

ZywOo milk
ZywOo milk
Zdroj: Vitality

Pohotový žert si pro své fanoušky přichystali i Vitality. Celý vtip se zakládal na skutečnosti, že během zápasu byl Mathieu „ZywOo“ Herbaut zachycen na kameře, jak pije mléko. Netrvalo dlouho a klip zachycující tento moment se stal virálním, a tak měli před sebou Vitality jednoduchou práci. Ta spočívala v nastartování kampaně s prodejem mléka a zvučným mottem „mléko pro šampióny“. Dle slov Vitality by se mělo toto mléko co nejdříve prodávat ve všech obchodech. Nic takového se však nakonec samozřejmě nestalo, ovšem možná stále existují tací, kteří tento drink ve svém obchodě, za vidinou lepších výkonů, stále hledají.

Zdroj: Redbull.com
Štítky: apríl
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.