Přejít k hlavnímu obsahu

Nový CEO eSuby! Přicházejí velké organizační změny

6. 4. 2022 | 09:00 Gaming
Esuba oznamuje organizační změny. Změny ve vedení i na dalších pozicích vycházejí z nově definované vize a strategie, na kterých se intenzivně pracovalo od konce roku 2021.
eSuba Bersen Hoxha
eSuba Bersen Hoxha
Zdroj: esuba.eu

Vedení eSuby reaguje na dynamické změny na trhu v posledních letech, ke kterým v globálním měřítku přispěla coronavirová krize a v lokálním pak zejména vstup nových investorů.

Bersen Hoxha, který dosud zastával pozici COO, se od 1. dubna stává CO-CEO a převezme většinu agendy od dlouholetého CEO a zakladatele eSuby Ladislava Dyntara. Bersen přišel do eSuby v roce 2020 a byl jedním ze strůjců aktuální strategie. Zároveň se stává spolumajitelem eSuby s minoritním podílem. 

Ladislav Dyntar se bude věnovat převážně novým obchodním příležitostem a rozvoji agentury Good Game. Tuto změnu komentoval následovně: „Jsem nadšený z toho, jak obrovský posun jsme za poslední dva roky udělali. S příchodem Bersena se u nás změnila řada věcí a jeho svěží pohled na náš byznys i celé herní prostředí je přesně to, co jsme dlouhodobě potřebovali pro to, abychom mohli jako organizace dále růst. Já se díky tomu mohu věnovat hledání nových příležitostí, což je naopak vřele vítaný vítr do mých plachet. Věřím, že eSuba je nyní nejsilnější za dobu své existence.“

Pro zajištění úspěšné exekuce nové vize bylo potřeba upravit i další organizační strukturu. Marek Sýkora, který doposud vedl agenturní činnost eSuby, se od 1. dubna posouvá na uvolněnou pozici COO. Ke své stávající agendě převezme zodpovědnost zejména za exekuci strategie, HR a denní chod organizace.

eSuba
eSuba
Foto: esuba.eu

Významných změn dostálo i vedení herního klubu. Dlouholetého Team Directora Alexandra Ambróze nově doplní Radek Mikušovský a dojde k přerozdělení zodpovědností se Štěpánem Machem. Radek bude nyní mít na starost primárně rozvoj LoL sekce, zatímco Štěpán se bude soustředit na CS:GO.

V nově vzniklé Content Creator sekci pak působí Mirko Baumann a Ondřej Zeman. Nové role umožní větší důraz na výkonnost, dlouhodobý rozvoj herních sekcí a zajištění atraktivního obsahu pro fanoušky. Na nově vzniklou pozici Account Manažera přichází Matěj Lev, ten přebírá odpovědnost za práci s klienty. Tým se rozšiřuje také v oblasti marketingové komunikace, jako Art Director nastupuje Václav Kudělka.

Novou Social Media Manažerkou se stává Julie Linková, která zastřeší komunikaci na sociálních sítích týmu i projektů eSuby. K poslední změně došlo na pozici Merchandise Specialist, kterou zaštítí Deborah Blahová.

eSuba trofeje
eSuba trofeje
Foto: esuba.eu

Velké změny doplnil komentářem Hoxha: „eSuba jakožto organizace, která se již 18 let drží na vrcholu česko-slovenské esportové scény, za dobu své existence čelila mnoha výzvám. Aktuální vývoj v posledních letech je však, troufnu si říci, bezprecedentní. Abychom dokázali lépe čelit výzvám, ale zároveň využít příležitosti a naplnit naše růstové ambice, museli jsme přistoupit k řadě změn.

Ty začaly již před pár lety a nyní vrcholí dovršením přípravy strategického plánu pro následující roky a obsazením všech pozic, které byly potřebné pro jeho naplnění. Sebelepší plán je k ničemu bez šikovných lidí, kteří ho uvedou do praxe. Jsem si jistý, že právě takové jsme našli. Cítíme se nyní silnější a sebevědomější než kdykoliv v minulosti. Jsem přesvědčen, že výsledky těchto změn brzy pocítí v pozitivním smyslu naši fanoušci, partneři, spolupracovníci i celý trh.“

Štítky: eSuba