Přejít k hlavnímu obsahu

Světový Counter-Strike má nové vládce. FaZe vyhrávají další turnaj, ENCE druzí

10. 4. 2022 | 22:15 Counter-Strike 2 Reportáž
Po IEM Katowice další triumf pro FaZe. Momentálně druhý celek světového žebříčku přehrál ve finále ESL Pro League 15 ENCE a na konto si připisuje necelé čtyři miliony korun. FaZe se zároveň mohou posunout na světový trůn místo Natus Vincere. „Jsme obrovsky spokojení s naším startem do roku 2022,“ těší Finna „karrigan“ Andersena.
Karrigan slaví
Karrigan slaví
Zdroj: Adela Sznajder/ESL (se souhlasem)

Čtyři roky čekali fanoušci FaZe na další dominantní sestavu svého oblíbeného týmu. Celek, který se v jednu chvíli propadl mimo nejlepší světovou třicítku, se dlouho škrábal zpětna vrchol. Ale je tam. FaZe jsou zpět.

Po IEM Katowice pozvedli Evropané nad hlavu také trofej pro šampiony ESL Pro League 15. Ve finálové BO5 sérii si poradili s ENCE 3:1. Kromě druhé mapy, kde se zástupcům finské organizace podařilo v prodloužení urvat Mirage ve svůj prospěch, byli FaZe neomylní.

Všem to střílelo, nikdo nijak výrazně nezaostával za svými kolegy. Pravý týmový výkon.

Finálový zápas odpálilo Vertigo, pick ENCE. Týmy se dlouho rvaly o každé kolo, outsider dokonce jednu chvíli vedl. Jenže ani luxusní výkon Pavla „Maden“ Boškoviće (28-19) nestačil na vítězství. Teroristická strana FaZe se ukázala být příliš silnou. 1:0.

Na Overpassu to byla opět vyrovnaná bitva, která tentokrát vyšla lépe ENCE. Na picku FaZe se ohromně dařilo polskému Olekovi „hades“ Miskiewiczovi, jenž se skóre 34-17 zdemoloval protivníky. Vyrovnáno!

Vypadalo to na zajímavou druhou polovinu série. FaZe i ENCE totiž mají na Miragi a především Dust2 pozitivní statistiky. Jenže světová dvojka byla prostě a jednoduše lepší.

16:9 a 16:12, takové bylo konečné skóre na posledních dvou mapách. Na Dustu ENCE pokukovali po páté mapě, dobře střílející FaZe však jejich výhled rychle zakryli a došli si pro další trofej. I tak mohou ENCE slavit. Konečně jsou zpět mezi nejvyšší světovou špičkou.

Konečné pořadí ESL Pro League 15:

1. FaZe
2. ENCE

3. - 4. NIP
3. - 4. FURIA
5. - 8. Astralis
5. - 8. Movistar Riders
5. - 8. Natus Vincere
5. - 8. Team Liquid

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).