Přejít k hlavnímu obsahu

Heroic se stávají partnerským týmem BLAST! Místo získali po odstupující organizaci MIBR

21. 4. 2022 | 16:40 Counter-Strike 2 Zajímavost
Esportová organizace Heroic se stává dalším partnerem vyhlášeného organizátora světových turnajů BLAST. Ten pořádá nadupaný, populární a na peníze bohatý cyklus jménem BLAST Premier. Dokáží Dánové vylepšit své maximum a zvednout nad hlavu titul?
cadiaN
cadiaN
Zdroj: HLTV

Heroic je jedním z nejlepších světových Counter-Strike týmů, v současnosti se drží na pátém místě v HLTV žebříčku a nedávno se též cadiaN a spol. po hladké jízdě probojovali na Major. Tam budou konečně chtít zlomit prokletí LAN turnajů, kde se jim moc nedaří.

Tato původem norská organizace ale jako jedna z mála na nejvyšší scéně až do této chvíle neměla žádné partnerství se světoznámými organizátory turnajů, což tak její CS:GO sekci nutilo si tvrdou prací svůj flek zajistit buď pozvánkou, nebo třeba díky ESL Rankingu. 

Teď se ale okolnosti mění, Heroic totiž navázali smlouvu se světoznámou ligou BLAST Premier, a to poté, co se americká společnost Immortals Gaming Club rozhodla prodat svůj slot, který doteď využívala jejich dnes již na poli CS:GO nepůsobící dceřiná organizace MIBR.

Následného výběrového řízení se sice zúčastnilo mnoho předních celků, v každém sezónním okruhu však budou mít garantovaný slot právě Dánové. Aby taky ne, vždyť na podzim loňského roku v ikonické kodaňské Royal Aréně skončila tato známá značka na 3. až 4. místě a dlouhodobě se jim v těchto turnajích daří.

„Jsme potěšeni, že na palubě můžeme přivítat Heroic, kteří svými výkony na serveru v posledních několika letech prokázali, že patří ke světové elitě CS:GO. Jejich působivé vystoupení na loňském podzimním finále v Kodani ukazuje, co všechno mohou přidat  do našich turnajů. Úroveň zájmu, konkurence a investic ukazuje, jak moc BLAST Premier vzrostl jen za posledních 12 měsíců,“ řekla Charlotte Kenny, generální ředitelka BLAST Premier.

„Dnešní den je pro Heroic obrovským milníkem. Vstup do BLAST Premier nám poskytuje jedinečnou příležitost ještě více vyrůst vedle největších značek v našem odvětví. Jsme opravdu ohromeni tím, co BLAST doposud vytvořil a jsme nadšeni, že můžeme jako jeden z 12 členů přispět k pokračujícím úspěchům turnaje,“ neskrýval radost Joachim Haraldsen, generální ředitel společnosti Heroic.

Touto novinkou ale Heroic nekončí. Organizace se totiž pravděpodobně stane partnerem i druhého obřího okruhu od ESL, stát by se tak mělo v druhé polovině roku 2022 jako součást dohody z Louvre, která byla uzavřena koncem minulého roku.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.