Přejít k hlavnímu obsahu

Česko-slovenské bitvy! Humanoid vyzve Neona, poté bude čelit Carzzymu

15. 7. 2022 | 13:55 League of Legends Preview
Po týdenní pauze elitní celky vrátí do berlínského studia před zraky fanoušků, aby zakončili první polovinu letního splitu ligy LEC. Patrik a Humanoid se dělí o první pozici, na záda jim šlape Carzzy a za ním ještě vše pozoruje Neon. Co všechno přinese čtvrtý týden, i mimo české a slovenské hráče?
Neon a Carzzy
Neon a Carzzy
Zdroj: Riot Games

Dlouhé čekání na LEC ukončí Patrik „Patrik“ Jírů, který má naprosto úžasnou formu. V KDA žebříčku drží skvělou třetí pozici a bude mít tento týden skvělou možnost ji ještě vylepšit, protože jej čekají Astralis a SK Gaming, týmy z dolní poloviny tabulky. Excel Esports navíc mají šanci se osamostatnit v čele tabulky.

Zároveň se na Summoner's Riftu potkají také Marek „Humanoid“ Brázda a slovenská hvězda Matúš „Neon“ Jakubčík, jehož čeká velice náročný víkend. Ať totiž utkání s Fnatic dopadne jakkoliv, musí se celá sestava Misfits připravit i na další den, kdy vyzve neméně silné G2 Esports. Zároveň jde ale o šanci se posunout výše.

Možná ještě těžší týden čeká Matyáše „Carzzy“ Orsága. Jeho tým se nejprve musí střetnout s Rogue a pak se utká se svým bývalým spoluhráčem Humanoidem, což jsou dva zápasy s lídry tabulky. Tato třešnička na dortu je samozřejmě zápasem týdne! Čeká nás úplně nakonec víkendu, tedy v sobotu 21 hodin.

Vše se odehraje na patchi 12.12, takže se můžeme těšit i na exotický výběr postav, ale v důležitých zápasech možná hráči raději sáhnou po svých klasikách. Tímto za námi bude polovina her základní části. Letní split je pro mezinárodní scénu mnohem důležitější, takže do toho musí všechny týmy pořádně šlápnout!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.