Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS na chvostu tabulky. Stihnou zvrátit nepříznivý začátek sezóny?

6. 2. 2023 | 15:30 Trackmania Reportáž
SINNERS byli nově vzniklé Trackmania World Tour vybráni mezi nejužší evropskou smetánku. Česko-slovenské duo závodníků působí v nejvyšší soutěži, jejíž úvodní split má za sebou první čtyři kola. SINNERS bohužel ani jeden těsný závod nevyhráli a v tabulce jsou aktuálně poslední.
SINNERS tween a Kappa
SINNERS tween a Kappa
Zdroj: Trackmania World Tour

Takový vstup do nové etapy Trackmania esportu si hříšníci nepředstavovali. K Martinu „Kappa“ Krompolcovi v prosinci přivedli Marka „tween“ Pachera a se zkušeným duem plánovali útočit na nejvyšší příčky. To se na úvod Grand League vůbec nedaří, protože po čtyřech kolech nemají SINNERS na kontě ani jednu výhru.

Sezónu začali proti Karmine Corp, proti nimž vedli 2:1 na mapy. Po srovnání ale bohužel nezvládli těsné koncovky a podlehli celkově 2:4. Druhý týden byl ten nejméně povedený, BIG zametli se SINNERS podlahu a triumfovali jasně 4:0. Ve třetím kole SINNERS předvedli svoji nejlepší hru a proti favoritům ligy Solary vedli už 2:0. Soupeř se však nevzdal a předvedl fenomenální comeback, díky kterému přemohl česko-slovenské duo. Čtvrtý týden prohloubil krizi, kdy prohra 0:4 nad lídry tabulky BDS nevypovídá o těsném průběhu map.

Hříšníci tak mají po polovině základní části tristní bilanci 4-16. Všem dnům ale není konec, ve zbývajících třech hracích týdnech mohou boj o play-off zachránit. Postupně se utkají s Gamers First, Alliance a Into The Breach, což jsou týmy na 4., 5. a 7. místě tabulky. Každá výhra bude mít cenu zlata, což si SINNERS dobře uvědomují a chystají se na bootcamp. Mezi osmi účastníky se potřebují umístit v nejlepší šestce.

Mezi evropskou smetánkou najdeme i dalšího krajánka Filipa „eLconn21“ Šprungla. Jeho tým ITB ovládl prosincovou premiéru 2v2 formátu, ale v samotné lize zatím vybojoval jedinou výhru a je jedinou příčku nad SINNERS. Česká výprava tak bude muset zabrat, jinak obsadí právě dvě jediné nepostupové příčky.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.