Přejít k hlavnímu obsahu

16:0! STYKO hraje v luxusní formě a je jedinou hru od postupu

8. 5. 2023 | 19:45 Counter-Strike 2 Reportáž
Takhle by to šlo! Slovenský střele Martin „STYKO“ Styk nastoupil do posledního CS:GO Majoru historie ve velikém stylu. V prvním zápase si Evropané poradili s Team Liquid, v tom druhém pak naprosto přejeli Grayhound. Proti Australanům neprohráli ani jedno kolo a jsou jediný zápas od postupu.
Apeks
Apeks
Zdroj: stykolife.com

Challengers Stage BLAST.tv Paris Majoru je v plném proudu. Čtyři mančafty za sebou mají stoprocentně úspěšný první den, mezi celky se skóre 2-0 nechybí ani Apeks se Slovákem Martinem „STYKO“ Stykem.

Ohromně povedený vstup do turnaje 29. týmu světového žebříčku začal proti světovým sedmičkám z týmu Liquid. Silný soupeř ale nebyl pro Apeks překážkou, jen marně se Josh „oSee“ Ohm a Jonathan „EliGE“ Jablonowski snažili dotáhnout svůj tým k vítězství. Velice dobrá CT strana položila kvalitní základ do druhé poloviny, ve které už si na Ancientu nenechali Apeks triumf utéci a zvítězili 16:12.

V druhém kole čekal Evropany trochu překvapivý soupeř. Grayhound šokovali FORZE a mohli s klidem nastoupit do dalšího utkání. Rozjetý vlak Apeks ale neměl slitování. Kolo za kolem evropská pětice drtila svého soka z Austrálie. Apeks byli v laufu, parádní 1v2 clutch ozdobený ninja defusem si připsal STYKO. Debakl 16:0 byl na světě, teprve potřetí v historii Majorů a poprvé v podání jiného týmu než Astralis.

První šanci na postup budou mít Apeks v úterý proti G2 Esports. Napínavý šlágr startuje ve 14:30.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).