Přejít k hlavnímu obsahu

Útok na Evropu: Entropiq má dobrý start, česká dvojka se trápí

15. 8. 2023 | 13:47 League of Legends Reportáž
Špatný začátek, ale nadějné pokračování. Entropiq se na EMEA Masters dostal po třech zápasech do slibné situace, kde jej od postupu dělí málo a stále existuje šance na první místo. Na druhé straně BRUTE se nedařilo. Tři prohry a velice pravděpodobný konec.
Entropiq na EMEA Masters
Entropiq na EMEA Masters
Zdroj: YouTube LoLespor

Byl to nejtěžší možný start pro vítěze Hitpoint Masters. Entropiq se hned v prvním zápase kvalifikační fáze EMEA Masters postavil FUT Esports. Třetí nasazený turecký tým vstoupil do skupiny C vítězstvím nad Entropiqem, který i přes slušnou mid game, během níž se dostal do vedení, na favorita nestačil.

Druhý špíl od začátku velice odlišný, o akci nebylo nouze. Po krvelačných prvních minutách převzal nastolil Entropiq své tempo a výborným výkonem si po necelých 22 minutách došel pro vítězství.

Třetí mač znovu připomínal ten první. Pomalá, rozvážná hra, která mnoho zajímavých situací nepřinesla. To ale Entropiqu rozhodně nemuselo vadit. Se skóre 16:1 už mezinárodní pětice ve 25. minutě ničila základnu soupeře a připsala si druhý triumf. Po prvním hracím dni se tak drží na druhé příčce skupiny C, na první FUT ztrácí jednu výhru.

Úterní harmonogram:

  • 18:00 -  Česká republika EIQ vs.  Portugalsko WD
  • 19:00 -  Nizozemsko 7AM vs.  Česká republika EIQ
  • 22:00 -  Česká republika EIQ vs.  Turecko FUT
Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

BRUTE bez výhry

Překvapení ze Svitav je zatím v evropské konkurenci neúspěšné. Hned v úvodu se BRUTE ukázali proti francouzským Team GO. Od prvních minut na Summoner's Riftu jasně lepší tým a nebyl to ten sídlící v České republice. Podobný start měla i druhý hra, kde se BRUTE postavili Diamant Esports. Ani nadějná pasáž v mid game nestačila.

Poslední šanci dostal stříbrný mančaft nejvyšší tuzemské ligy proti arabským Anubis Esports. A znovu byl neúspěšný. Opět byli BRUTE prakticky bez šance a do druhého dne EMEA Masters jdou z posledního místa skupiny D bez výhry.

18:00 -  Saúdská Arábie ANB vs.  Česká republika BRT
20:00 -  Česká republika BRT vs.  Chorvatsko DIA
21:00 -  Francie GO vs.  Česká republika BRT

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).