Přejít k hlavnímu obsahu

Další rekord. Palworld se stal třetí nejhranější hrou v historii Steamu

22. 1. 2024 | 14:30 Gaming
Ve světě videoher se aktuálně neřeší žádný jiný titul víc než Palworld. Novinka od studia Pocket Pair je obří fenomén a vládne populární herní platformě Steam. Palworld aktuálně paří více hráčů než Counter-Strike 2 nebo Dota 2, v historickém maximu už se probojovala na třetí místo. Novinka už za zády nechala Lost Ark, Cyberpunk nebo ELDEN RING. A míří ještě výš.
Další rekord. Palworld se stal třetí nejhranější hrou v historii Steamu
Další rekord. Palworld se stal třetí nejhranější hrou v historii Steamu
Zdroj: Pocket Pair

1 531 457. Tolik uživatelů hrálo v pondělí ve 14:30 Palworld. Pouze PUBG: BATTLEGROUNDS a Counter-Strike 2 za sebou mají vyšší počet současně pařících hráčů. Na novou hru od Pocket Pair nestačí ani top hry posledních let - Cyberpunk 2077, ELDEN RING nebo Lost Ark. Důležité je však připomenout, že do statistik jsou započítány pouze čísla ze Steamu.

Palworld už nasbíral 41 829 hodnocení, z nichž bylo hned 93% pozitivních. Chvála na novou hru létá ze všech stran. Palworld je fenomén a slaví obrovský úspěch.

Palworld dál roste
Palworld dál roste
: Pocket Pair

Co je Palworld?

Jedná se o titul s tématikou Pokémonu, přičemž hráči jej rádi nazývají jako „pokémoni se zbraněmi“. Aktuálně neexistuje hra, o které by se ve světě gamingu mluvilo víc. Užívat si ji může i ten, kdo není fanouškem Pokémonu. Palworld lze přirovnat k ARK: Survival Evolved - stavíte, přežíváte, porážíte.

Nemůže pochopitelně chybět sbírání příšer, podobně jako tomu je v Pokémonu. Součástí Palworldu je také multiplayer - s kamarády je přeci jen všechno zábavnější.

Pouhý jeden den od vydání se nová pařba stala také nejprodávanější a následně i nejhranější hrou na Steamu Counter-Strike 2, Dota 2 i PUBG.

Běžná cena na Steamu je nastavena na 28,99 €, do 25. ledna platí sleva 10%. Palworld je tedy k dostání za 26,09 €.

Štítky: Palworld, Steam
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).