Přejít k hlavnímu obsahu

Nejžádanější hra na Steamu je venku. Zatím jen s předběžným přístupem

28. 4. 2024 | 08:00 Gaming
Hráči po celém světě zpozornili. Na herní platformě Steam se totiž s Early Accessem uvedla pařba, kterou má nejvíce gamerů na seznamu přání. „Manor Lords je středověká strategická hra s důkladným budováním měst, rozsáhlými taktickými bitvami a komplexními ekonomickými a sociálními simulacemi,“ stojí v popisu titulu. A hned na začátku je dostupný se slevou.
Manor Lords
Manor Lords
Zdroj: Slavic Magic

„Vládněte svým zemím jako středověký pán - roční období se střídají, počasí se mění a města vznikají a zanikají,“ lákají vývojáři ze studia Slavic Magic na Manor Lords, aktuálně nejžádanější hru na Steamu.

Pro mnohé by mohlo být překvapující, že podobná hra je na vrcholu Steam žebříčku. Navíc s přihlédnutím k faktu, že na Manor Lords pracoval pět let jeden jediný vývojář. Až v posledních třech letech využil pomoci dalších developerů.

Podle komentářů hráčů na sociálních sítí je jasně poznat, že jde zatím o early access. Velké množství důležitých prvků chybí, jde ale o solidní základ pro budoucí vylepšování a rozšiřování.

Early Access začal v pátek 26. dubna, už teď má hra necelých 8 tisíc recenzí na Steamu, 90 % z toho je pozitivních. Začátek je tedy slibný. Pokud navíc chcete hru vyzkoušet co nejdříve, vývojáři vám jdou vstříc. Do 10. května platí 25% sleva. Místo 39,99 € tak zaplatíte 29,99 €. Manor Lords není k dostání pouze na Steamu. Hra je dostupná na GOG, na Microsoft Store nebo jako součást Xbox Game Passu.

Manor Lords může být na začátku trochu složitější na pochopení, nováčkům může pomoci video od českého streamera a youtubera ArcadeBulls.

Štítky: Manor Lords, Steam
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).