Přejít k hlavnímu obsahu

Tři rekordní zápisy za jeden den! Tolik killů ještě nikdy nikdo nenastřílel

14. 5. 2024 | 12:00 VALORANT Příběh
Nestává se každý den, aby někdo za zápas nasbíral přes sto killů. Do tohoto víkendu se to na nejvyšší úrovni VCT povedlo pouze dvěma hráčům. Jenže tentokrát rekord dorovnali dva hráči v jednom zápase, aby jen o pár hodin přišlo nové maximum. Tahle noc byla nezapomenutelná.
Kim „t3xture“ Na-ra
Kim „t3xture“ Na-ra
Zdroj: VCT Esports

Jako první hráč v historii pokořil hranici 100 killů Max „Demon1“ Mazano. Svých 101 fragů za BO5 sérii nasbíral vloni při svém debutu na světovém šampionátu. Obdobný heroismus o půl roku později předvedl Zachary „zekken“ Patrone, který si dorovnání rekordu nadělil ke svým devatenáctým narozeninám.

Na další posvícení se už nemuselo čekat tak dlouho. Tentokrát však třímístnou metu pokořili dva hráči, jenž nastoupili proti sobě. Jednalo se o spodní finále VCT Americas mezi celky G2 Esports a Leviatán. Svou formu potvrdila jak brazilská hvězda Erick „aspas“ Santos, která rekord 101 killů dorovnala, tak i kapitán soupeře. Jacob „valyn“ Batio je znám spíše svou myslí a strategií, jenže tahle série v něm probudila i něco víc. Stejně jako jeho soupeř, i on zapsal 101 zářezů, jen s tím rozdílem, že jeho tým celou sérii ovládl.

Už se zdálo, že rekord se bude dokola jen a pouze dorovnávat. Jenže ihned po zápase v americké lize odstartovalo finále APAC regionu. Paper Rex jako světově nejpopulárnější tým čelil obávaném sestavě Gen.G Esports. A skutečně se na pokoření rekordu čtyř různých hráčů čekalo pouze několik dalších hodin. 

Nikdo z prvního zmíněného týmu plného hvězdných jmen rekord nepokořil, jelikož každý háč stabilně dodával důležité fragy a nikdo nevyčníval. Na druhé straně stage to vypadalo opačně. Kim „t3xture“ Na-ra podával nadlidský výkon a držel svůj tým ve hře o titul. Díky němu nejenom, že překonal magickou hranici, ale po pěti mapách se mu podařilo rekord překonat svými 105 fragy. Radost ale přebil smutek z porážky.

Zdroj: VLR.gg
Štítky: Valorant, VCT, rekord
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.