Přejít k hlavnímu obsahu

Jsme ve formě, hlásí „slovenský karrigan“. Dovede svůj tým k postupu či skalpu favorita?

16. 5. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Preview
Do hlavní fáze Tipsport CS Spring ve čtvrtek vlétne všech osm týmů. Nejprve se ale zaměříme na skupinu A, jejímž favoritem je vítěz Tipsport Grand Slam. Jen o něm ale „áčko“ nebude.
Lukáš „luko“ Hrabčík
Lukáš „luko“ Hrabčík
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Začneme rovnou právě Dynamem Eclot – vítězem pěti z osmi posledních velkých domácích turnajů. Pokud by neztratili vedení ve finále Tipsport MČR CS, byl by jejich minulý rok dokonalý. Do toho letošního sice vstoupili s překopanou sestavou, ale začali opět vítězně. Není divu, že jsou podle bookmakerů favoritem.

Svoji cestu začnou DNE proti BRUTE, s nimiž se zapotili při minulém střetu na úvod zimní zastávky. Na tenhle velký vykřičník si ale jistě dají tentokrát větší pozor, ačkoliv BO1 duely nejsou nikdy jednoduché. BRUTE v lednu přivítali tři nové posily a podruhé postoupili do main eventu. Stále jsou však outsiderem.

Dynamo Eclot

BRUTE

Česká republika nbqq
Česká republika forsyy
Česká republika Dytor
Rumunsko Blytz
Švédsko kreaz

Slovensko heikkoL
Slovensko m0nsterr
Slovensko SiKO
Slovensko realzen
Česká republika warden

Kurz na postup ze skupiny:

1.12

5.00

Kurz na výhru skupiny:

1.70

10.00

Kurz na výhru turnaje:

2.30

15.00

Druhou dvojici prvního zápasového kola tvoří dva celky, které by se dle papírových předpokladů měly porvat o druhé postupové místo. Favorizovanějším týmem jsou UNiTY, jenž chtějí minimálně zopakovat bronz z Tipsport CS Winter. Jejich síla se ale nejvíce prokáže v offline prostředí, což nahrává jejich konkurentům.

Jak na tom budou, se ukáže již v úvodu. Postaví se totiž týmu Flow, který by měl být z kvalifikovaných týmů nejnebezpečnějším aspirantem na narušení nejlepšího domácího kvarteta. Stará známá jména se pod křídly nové organizace budou chtít ukázat naplno, speciální motivaci bude mít proti UNiTY Lukáš „luko“ Hrabčík.

UNiTY

Team Flow

Slovensko NIO
Slovensko M1key
Česká republika Pechyn
Česká republika Levi
Česká republika K1-FiDa

Česká republika Lastík
Česká republika HoLLy
Česká republika Valencio
Slovensko luko
Slovensko pepo

Kurz na postup ze skupiny:

1.45

2.70

Kurz na výhru skupiny:

3.30

7.00

Kurz na výhru turnaje:

7.00

10.00

Zápasy prvního kola:

Harmonogram vysílání:

  • Čtvrtek – úvodní zápasy
  • Pátek – zápasy vítězů
  • Sobota – zápasy poražených
  • Neděle – rozhodující zápasy
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.