Přejít k hlavnímu obsahu

Ubisoft oficiálně ruší pokračování oblíbené herní série. Zaměří se raději na jiné tituly

17. 5. 2024 | 13:00 Gaming
V polovině května roku 2024 zveřejnila společnost Ubisoft své finanční výsledky a zároveň odhalila zrušení nadcházejícího titulu Tom Clancy's The Division: Heartland. S tímto oznámením současně odůvodnila své budoucí kroky i vydavatelské plány na tento rok.
Tom Clancy's The Division: Heartland
Tom Clancy's The Division: Heartland
Zdroj: Ubisoft

Zprávy o zrušení připravované free-to-play střílečky Tom Clancy's The Division: Heartland byly odhaleny v rámci zveřejnění příjmů společnosti Ubisoft. „Přesouváme zdroje na větší příležitosti, než je Tom Clancy's The Division: Heartland. Na mysli máme například XDefiant nebo tituly Rainbow Six,“ uvedla společnost. Krok tímto směrem přinese restrukturalizaci týmů, snížení nákladů a větší focus na menší počet velkých titulů.

Celá jejich zpráva zní následovně: „Po pečlivém zvážení jsme vyzvali k zastavení vývoje hry Tom Clancy's The Division: Heartland s okamžitou platností. Naší prioritou je nyní podpora talentovaných členů týmu v našem studiu Red Storm Entertainment, kteří budou přecházet na nové projekty v rámci společnosti, včetně XDefiant a Rainbow Six.“ O začátku vývoje se mluvilo již v roce 2021, nicméně tehdy byl vývoj odložen a teď i nadobro zrušen.

Ubisoft pokračuje v trendu posledních let, ve kterých rušil nejednu předem neohlášenou hru. „Snažili jsme se vytvořit příliš mnoho her najednou, což jsme nemohli nikdy zvládnout,“ odůvodnila společnost příčinu zrušení některých svých plánovaných titulů. Dále se společnost musela „zbavit“ více než 1 700 pracovních míst během 18 měsíců a v současné době zaměstnává něco málo přes 19 000 lidí po celém světě.

Společnost je nyní zpět na cestě k trajektorii ziskového růstu,“ sdělil generální ředitel Yves Guillemot investorům. „Do budoucna bude společnost sledovat strategii návratu k vedoucí pozici v dobrodružných hrách s otevřeným světem a zároveň rozšiřovat své nabídky her jako služby. V letošním roce hodláme vydat Assasin's Creed Shadows, Rainbow Six Mobile, Star Wars: Outlaws, The Division: Resurgence a XDefiant,“ dodal Guillemot.

Zdroj: Ign.com
Štítky: Ubisoft, Tom Clancy's