Přejít k hlavnímu obsahu

Sony by pro letošní rok mělo mít v záloze hned několik exkluzivních her

16. 5. 2024 | 15:00 Gaming
Videoher, které vyvíjí a vydává samotná společnost Sony Interactive Entertainment, bude pravděpodobně hnedněkolik. Dle slov ředitele společnosti je v plánu expanze na PC trh a snaha o zopakování úspěchu Helldivers 2.
Exkluzivní hry PlayStation
Exkluzivní hry PlayStation
Zdroj: Sony Interactive Entertainment

Společnost Sony údajně chystá několik exkluzivních her. Již oznámený Concord, multiplayerová střílečka pro PS5 a PC, by se měl dočkat vydání už v průběhu roku 2024. To by ale nemuselo být vše, jak naznačil ředitel společnosti Hiroki Totoki. 

„Naším cílem je zvýšit prodeje našeho softwaru, který jsme v posledních letech aktivně posilovali. Díky tomu plánujeme dosáhnout nového rekordu a dosáhnout na historicky nejvyšší zisky v tomto segmentu,“ prozradil Totoki. 

Dle Totokiho se Sony soustředí na tzv. dvojí přístup, zahrnující expanzi na PC platformu. Cílem je navázat na úspěšný titul Helldivers 2, který překonal veškerá očekávání a na systémech PS5 a PC prodal více než 12 milionů kusů.

Mimo jiné se proslýchá, že Sony má na rok 2024 naplánováno vydání několika „menších“ her ze své dílny a to včetně neoznámeného pokračování hry Astro Bot.