Přejít k hlavnímu obsahu

Legendární Ghost of Tsushima je na PC. Hráči jsou z portu nadšení

17. 5. 2024 | 16:00 Gaming
Málokterá videohra se v posledních pěti letech dočkala tolika pozitivních recenzí a ohlasů jako Ghost of Tsushima. Samurajská pařba, jež následuje příběh Jina Sakaie, vyšla v roce 2020 a dosud byla dostupná pouze na PlayStationu. 16. května se konečně dostala na PC a hráči jsou nadšení. Tedy minimálně ti, kteří si ji mohou zahrát a nejsou z vybraných 177 zemí světa.
Ghost of Tsushima
Ghost of Tsushima
Zdroj: PlayStation

Hráči ze 177 zemí světa mají smůlu. Sony vyžaduje pro kooperaci v Ghost of Tsushima účet PlayStation Network, služba pro gamery ale ve většině států není dostupná. Titul se tak u nich ani neprodává. Nespokojenost se odráží na recenzích na Steamu, těch je momentálně 85% pozitivních.

Uživatelé, kteří si ale mohou hru užít, jsou zatím v drtivé většině spokojení. „Vypadá to dobře, jeden z nejlepších portů v historii,“ shodují se hráči na sociálních sítích. Pochvalují si dobrou performance i bezproblémový zážitek.

PC verze obsahuje exkluzivní Director's Cut funkce, které by měly zlepšit vizuální stránku hry a celkovou snímkovou frekvenci. Ghost of Tsushima je od čtvrtka dostupná na Steamu a Epic Games Store.

Součástí je i online režim Ghost of Tsushima: Legends. Je plně oddělen od základní kampaně pro jednoho hráče. Mise založené na základní japonské mytologii si společně budou moci zahrát v jednom týmu až čtyři lidé.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).