Přejít k hlavnímu obsahu

Kádr plný hvězd nemusí vždy fungovat. Team Liquid zvažuje výměnu ostříleného kapitána

17. 5. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Team Liquid před necelým půlrokem přestavil svůj kádr a přivedl hned několik hvězd. Sestava si ale dobře nesedla a nedokázala se dostat na Major ani do nejlepší světové desítky. Kvůli příliš mnoho výrazným hlasům v týmu po IEM Dallas možná skončí Casper „cadiaN“ Møller.
Casper „cadiaN“ Møller
Casper „cadiaN“ Møller
Zdroj: Team Liquid

Tři noví hráči a trenér. Vedení týmu Liquid postavilo na konci roku 2023 novou sestavu kolem Keitha „NAF“ Markovice a Marekse „YEKINDAR“ Gaļinskise. Spolu s novými tvářemi se však nedaří zkombinovat jednotlivé styly v dobře fungující stroj. Team Liquid tak zastiňuje regionální konkurent Complexity, do jehož řad dokonale zapadl Jonathan „EliGE“ Jablonowski. Ten je po konci v Liquid opravdu šťastný.

Organizace je tak připravená po domácím turnaji IEM Dallas znovu říznout do kádru. Podle dostupných zdrojů nepůjde o jen tak ledajakou změnu, ale o posazení kapitána a odstřelovače v jedné osobě na lavičku. Konec Caspera „cadiaN“ Møllera, jenž letos patří mezi statisticky nejhorší snipery ve světové špičce. Tato změna má jasnou myšlenku, ale záležet bude hodně na tom, koho uloví a jak přistoupí ke změnám rolí.

Ještě před velkolepou akcí Intel Extreme Masters, startující 27. května, čeká na Liquid finále série Champion of Champions Tour. Do ní vstoupí v sobotu proti OG. Mnohem důležitější bude ale vystoupení v Dallasu. Dánský lídr si na něm může zachránit krk, ale také je možné, že výsledek už neovlivní rozhodnutí vedení týmu. Všechno může být už skutečně jen o tom, jestli se podaří Liquid najít superstar na pozici AWP.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.