Přejít k hlavnímu obsahu

Bitvu titánů vyhráli čínští šampioni. Finále MSI je kompletní

18. 5. 2024 | 16:00 League of Legends Reportáž
Cesta T1 na prvním světovém turnaji letošního roku je u konce. Druhý tým korejské nejvyšší soutěže ve finále lower bracketu na MSI prohrál s Bilibili Gaming 3:2. Velká bitva rozhodla o tom, že o titul nejlepšího týmu současného League of Legends se utkají šampioni LPL a LCK. Na BLG už čekají Gen.G.
Zhuo "knight" Ding
Zhuo "knight" Ding
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

Další úžasná série letošního MSI. Právě probíhající Mid-Season Invitiational je obecně považována za tu vůbec nejlepší v historii, množí fanoušci si soutěž ohromně chválí. T1 a BLG znovu ukázali, proč je současný formát tak dobrý. Těsná bitva mezi vynikajícími mančafty.

V takových zápasech rozhodují maličkosti. Například side selection. Mezi blue a red side je v profesionálním League of Legends jasný rozdíl a Bilibili Gaming toho mohli díky vyššímu seedu využít. Vybírali si jako první a to jim výrazně pomohlo.

Každou z pěti her totiž vyhrál tým, který si vybíral stranu. První, třetí a pátý špíl patři BLG, druhý a čtvrtý šel ve prospěch T1. Ani jednou se červený celek neradoval.

Nejtěsnější byla čtvrtá hra. 36 minut potřebovali T1 na to, aby poslali sérii do rozhodujícího zápasu. V tom ale na soupeře nestačili, Chen „Bin“ Ze-Bin znovu na toplane předvedl perfektní výkon.

Program MSI:

  • Neděle 19. května od 11:00: Gen.G vs. Bilibili Gaming
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).