Přejít k hlavnímu obsahu

Hráč během kariéry vydělal 90 milionů korun. Většinu ale rozházel na bednách a ruletě

21. 5. 2024 | 13:00 Counter-Strike 2 Příběh
Egor „flamie“ Vasilyev je ve 27 letech stále aktivním hráčem Counter-Striku. Nejlepší roky má však dávno za sebou, mezi TOP 20 hráčů se dostal naposledy v roce 2016. Nejen o radostech se ruský hráč rozpovídal v nejnovějším rozhovoru, došlo totiž i na stinné stránky jeho kariéry.
Egor „flamie“ Vasilyev
Egor „flamie“ Vasilyev
Zdroj: EPICENTER

Egora „flamie“ Vasilyeva si skoro každý spojí s ukrajinskou organizací Natus Vincere, kterou reprezentoval v letech 2015-2021. Do jejích řad zamířil, když mu bylo osmnáct a když byl na vrcholu své formy jako jeden z nejlepších hráčů světa ve své roli. Nikdy však nebyl korunován světovým šampionem. Nikdo jako on, Ioann „Edward“ Sukhariev a Ladislav „GuardiaN“ Kovács se nestal vícekrát vicemistrem světa bez zisku titulu.

Flamieho kariéra se přitom mohla zaseknout již v počátcích, jak prozradil v rozhovoru pro kanál Sindics. Důvodem byla nadváha. Současný lodivod NAVI mu však v jednom z jeho prvních týmů dal ultimátum, kdy si ho smazal ze všech seznamů přátel pod podmínkou, že si ho nepřidá zpět, dokud nezhubne. Flamie se dokázal vybičovat a když se dostal na 90 kilogramů, Andrey „B1ad3“ Gorodenskiy se nad ním slitoval.

Nejzajímavější pasáž rozhovoru je ale jednoznačně o výdělcích. Flamie se rozpovídal o tom, že jeho první výplata dosahovala 1 200 dolarů. Nejvyšší plat ve výši 15 tisíc dolarů pobíral právě v NAVI, kde strávil nejúspěšnějších šest let své kariéry. Kdyby po celou dobu bral měsíčně právě zmíněných 15 000 $, tak si přijde zhruba na jeden milion. Další, odhadem, milion dolarů mu na konto připlul z výher na turnajích.

V rozhovoru ale flamie poodhalil, že si během kariéry přišel na více než 4 miliony dolarů, tedy asi 90 milionů korun. Druhou polovinu jeho výdělků tak tvoří nejen různé vedlejší spolupráce, ale především podíl z prodejů Major předmětů, které jsou pro Counter-Strike ekosystém extrémně důležité. Pro hráče mimo nejužší špičku je samotná účast na Majoru díky přísunu stovek tisíc dolarů mnohem důležitější, než na něm uspět.

Problém bohužel nastává v tom, že z výdělaných peněz Vasilyevovi skoro nic nezbylo. „Většinu peněz jsem promrhal. Bedny a rulety začínaly být populární a já byl na hazardu závislý,“ prohlásil smutně. Jedná se o ukázkový případ, kdy se mohl úspěšný hráč zajistit na zbytek života, ale v mladém věku nebyl finančně gramotný. „Smutné, važte si peněz,“ okomentoval citaci z rozhovoru český profík Sebastian „beastik“ Daňo.

Zdroj: @CS2CIS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.