Přejít k hlavnímu obsahu

QD: Ohlasy samotných hráčů

3. 8. 2010 | 20:31 Counter Strike 1.6
Velké emoce přinesla akce Quietus Day 2010, která se asi nezapíše zlatým písmem do historických tabulek česko-slovenského gamingu. Přečtěte si, co si o tom všem myslí čeští a slovenští hráči.
Výchozí obrázek

Velké emoce přinesla akce Quietus Day 2010, která se asi nezapíše zlatým písmem do historických tabulek česko-slovenského gamingu. Přečtěte si, co si o tom všem myslí čeští a slovenští hráči.

Křišťálová lupa 2010Queitus Day 2010 skončila před pár dny, bohužel vyvolala hodně negativních emocí v řadách hráčů. Proč se tomu tak stalo? Bohužel se nám prozatím nedostalo řádného vysvětlení, proto alespoň vydáváme část ohlasů, které se k nám dostaly.

{#Slovenská Republika} Tomáš "benq1" Masaryk - Unlimited Headshots

"Od tejto lanky som teda očakával oveľa viac. Neustále čakanie, problémy so servermy a hltv a nakoniec aj podvod s tými cenami. Po minuloročnom QD, kde som naozaj nenarazil na žiadny problém (teda okrem výpadku elektrického prúdu :D) som čakal, že sa táto akcia bude niesť v

rovnakom svetle - nestalo sa tak. Nehovorím, že sa admini nesnažili a nemakali na tom, ale určite to mohla byť kvalitnejšia akcia. Čo sa týka tích cien, nevidím do toho tak veľmi ako samotní admini, ale myslím, že prvé tri tímy sa oprávnene cítia poškodené. Ale celkovo by som to hodnotil ako peknú akciu, na ktorej som si dobre zakričal a zabavil sa s kamarátmi :)"

{#Česká Republika} Ondřej "bamik" Bisták - FG.UFOPORNO

"LAN QD se mi líbil snad jenom proto, že jsem tam potkal opět lidi, který obvykle nevídam a plus ještě za prostory, ty jsou opravdu kvalitní. Ale teď ta horší stránka. Organizace a zkušenosti adminů s pořádáním lanu jsou opravdu nulové. Když to srovnám s LC summer, kde podotýkam byly stejné prostory, tak LC už pořádají profíci kteří mají daleko více zkušeností a ví jak hráčům uspořádat zábavu (zdravim Jumpa). Na LC človek prišel zapojil a defakto se mohlo hrát. Problémy s vytížeností sítě,  což mělo za následek hrát na lanovým serveru s pingem 80 se na LC nestaly. Na QD se vše rešilo až v den turnaje a nabral se skluz asi 3 hodiny a to jenom kvůli serverům, ale já to beru stát se to může. Pak ale nechápu, že když už se nabere takový skluz, tak proč admin CS nic nehrotil nebo nepobízel k tomu, aby se hrálo a nechá na hráčích aby se domluvili sami.

Tímhle způsobem se skluz asi nedožene a skončí to tak jak to skončilo. Podle harmonogramu se v neděli mělo hrát jenom finále a to o 10:00... finále se hrálo o 17:00. To že admin CS ani neuměl sestavit PLAY-OFF a stejně se o to pokusil s tím, že v prvním kole PO se potkali týmy který spolu hráli ve skupině nebo proti sobě hráli týmy kteří oba dva postoupili z druhého místa, mě už ani nepřekvapilo. Ceny hodnotit nebudu a nechám to na ty, co je dostaly." 

PS: LAN-UH ASUS QD stal za starou belu.

{#Česká Republika} Michael "jckl" Holý - eSuba

Tak na Quietus Day mám dva úhly pohledu.

První, jako člověk (nehráč) - Rád jsem viděl zase ty lidi kolem, poznal nový, popil a celkově tam strávil ten čas, za který jsem určitě rád a díky tomu ani nějak nelituju, že jsem tam byl. Dokonce i admin tým byl poměrně ochotný a vstřícný, ač bohužel né zrovna zkušený.

Druhý pohled je jako hráč. Ten už je o něco horší. Nemá cenu rozpitvávat problémy se sítí nebo elektřinou, to se občas stane na každý LANce, i na větší evropské. Horší už bylo celkové adminování dané hry, servery a podobně. Styl, "tady máte rozpis a hrajte si jak chcete" opravdu nefunguje a opět jsme byli hodně naštváni, jelikož díky tomu, jsme museli na zápasy

POPISEK OBRAZKU
Jedním z největších kritiků se stal
kapitán INSOMNIE, Petr Tomášek.

čekat 5-6 hodin. Admini o systému hry moc přehled neměli a co se týče serveru, tak nakonec jim nějak poradil selby s oskarem, i když nejlíp to vyřešil gh0st, co tam pak nějaký loznul svoje a ty neměly chybu. Budiž.

Poslední část jsou ceny. Při 19ti týmech byly ceny jasně dané a napsané. Týmů přijelo i více a ceny se zkrátily o 1/3 a co se našich věcných cen týče, já měl třeba svoji "krabičku s mobilem" v pořádku. Sice bylo poznat, že není original zabalená, ale to mě nějak extra nevadilo, jelikož vše je v pořádku. Horší to už měli třeba gns s prasklým displayem, petras bez kabelu k PC a další jiné problémy. Celkový dojem z akce je díky fiasku s cenami a čekání na zápasy asi bohužel záporný. Pořadatel se pak diví, proč jezdí na akce málo týmů, přesně kvůli takovýmto problémům. Pro hráče můžu vřele doporučit LanCraft, který byl v tomto ohledu (bohužel pro Quietus Day) lepší.

{#Česká Republika} Václav "rpg" Vlach - SnoopY

Na Quietus Day 2010 se mi líbil přístup adminů, protože se fakt snažili, ael nevychytali to tím, že jeden řídil dva turnaje. Jinak o tématu PrizeMoney atd. nevím nic, protože už jsme jeli domů. Dělali co mohli, ale myslím, že pro příští ročník je ponaučení a už to bude oukej.

{#Česká Republika} Petr "ptex" Tomášek - INSOMNIA

Prej mám napsat co se mi líbilo/nelíbilo.

Líbil se mi přístup soupeřů a ostatních hráčů ke hraní, pokecu a všeho tak okolo. Líbila se mi snaha pár adminů (schválně říkám pár) o pomoc s problémama (hlavně latis, toho jsem si nemohl vynachválit, stejně jako slečnu co obsluhovala za barem). Pití odsuzovat nebudu..já tam taky nastřílel pár kousků plzničky, stejně jako asi všichni a jestli někdo něco údajně rozbil, tak to je už individuální a mě ani mýho týmu se to netýká. Navíc se asi nemůžou organizátoři divit, jelikož do areálu mohl vejít absolutně kdokoliv (u vchodu celou dobu stolek s letákama bez kohokoliv za ním) a někteří od nás si proto radši dávali na noc vybavení do auta. Dokonce bych se ani nedivil, kdyby tam někdo dojel a nakonec hrál bez zaplacení...

Po stránce organizace chaos,chaos a znova chaos. Asi mám přísnější metr díky tomu, že před měsícem jsem hrál na Lancraftu, ale tak když to bez problémů zvládli tam, proč ne letos qdčko? Přijeli jsme asi ve 4 hodiny v době zahájení lanky,zapojit pc jsme mohli až od 6 nebo 7? už nevím a internet šel snad někdy po 21 hodině...možná dýl. Takže nebýt tý hospody vedle s plzeňskou dvanáctkou a obsluhou co si s náma o turnaji i pokecá, jelikož si náš tým pamatovala už od loňskýho qd, tak ani nevíme co tam dělat...

Druhej den, turnaj začíná a servery lagujou (podotýkám začíná o 2 hodiny později). Čekáme....pak zápas (asi už play off) a servery zase začaly lagovat...dokonce tak, že člověk stál třeba 4sekundy na místě a my kvůli tomu opakovali už rozehranej zápas. Myslím, že všichni můžou poděkovat správci "ghost" serverů, které se po dobu turnaje staly velice populární :) (možná úplně nahradily servery turnajové) a pak už asi nikdo ani jinde hrát moc nechtěl.

Dobře....všechno beru, práce bylo hodně, problémy s netem apod. se na lankách očekávají. I organizační věci jako 5x předělanej pavouk beru. Ale to jaký rozčarování nás čekalo po vyhlášení? Dokonce i to vyhlášení, kdy daj mikrofon radši holce na kterou nikdo nemá náladu si pak otevřít hubu, protože vypadá vcelku hloupoučce a neví ani, že se stupně víťězů vyhlašujou od 3.místa a ne opačně, neví jak se čtou jednotlivé týmy, ani kolikátý teda nakonec skončily,ikdyž jí to tam někdo asi 10x opakoval a mě nakonec cpe prachy za druhý místo jinak určený pro někoho z eeriness kvůli tomu, že neví komu je dát...?

Dobrý, tak jsme se pobavili....taky to ještě beru a s úsměvem bych vcelku spokojenej z normální lanky jel domů.

Ale když nám pak ta holka dala každýmu dvě kila do ruky a řekla, že to je dost? Když jsme namítali adminům, kteří nám cpali, že přijelo málo týmů (pozor...přihlášeno 29 na pm pro 3.místo 3750kč/ při 19 týmech 2500kč) že víc nebude, protože se prý nějak zvedly náklady...??? Měli by šetřit opatřeníma,aby každej platil a nechodili tam třeba cizí lidi dělat mrdník a ne na pmkách pro hráče na prvních třech místech...

Týmů tam nakonec bylo 23, tak jak je možný, že jsme dostali za 3.místo jen 1000kč ??? Pro kluky, kteří za sebou nemaj žádnej multigaming a jedou si tam případně bednou na tu cestu vydělat stejně jako na lancraftu (kde se nám to mimochodem povedlo a organizátorům na to stačilo 10 týmů!) a nakonec se jim nevrátí ani startovný??? A to můžem být rádi, že jsme to platili předem za 300kč a ne 350kč na místě za hráče. Pak pořád hráčům nadávejte a cpěte, že nepodporujou scénu na lankách...

Když k tomu dám stravování za ty tři dny, tak místo abychom odjížděli spokojení ze všeho co BYOC lanka nabízí, tak jsme odjížděli nasraní,zklamaní a rozčarovaní (určitě nejsme sami, když jsem slyšel o těch telefonech).

A to ještě neberu v potaz, že v cenách byly navíc uvedený nějaký peněžní poukazy a klíčenky, které nikdo nedostal, jelikož jsme dostali medaili a máme malej pohárek a za ty jsme jako za vzpomínku rádi. Každopádně mi věřte, že tahle vzpomínka si sebou ponese dost hořkosti.

{#Česká Republika} David "gcko" Hála - Verya.eu

POPISEK OBRAZKU
eXtatus už na Q-D pravděpodobně neuvidíme,
kdo tento klan bude následovat?

Podle mého názoru byla příprava Quietus Day skoro nulová, problémy jsme měli hned po příjezdu s připojením, na které jsme čekali asi 4 hodiny a o všechny problémy se staral jen jeden admin, který v životě neviděl csko a ostatní si tam hráli nějaký WoWko nebo TrackManii. A konkrétně k CS 1.6 turnaji - Turnaj stylem že odehrajte si to kdy chcete a založte si servery samy není podle mého očekávání.

{#Česká Republika} David "berry" Mestek - eXtatus.eu

Už jsme se s klukama dohodli, že na nadcházející QD bohužel nepojedeme. Minulý rok to bylo nic moc, tento rok to dosrali absolutně. Hlavně se nám nelíbila organizace samotného turnaje v csku a připravenost adminů. Akci jsme si užili parádně a zahráli jsme si několik vypjatých zápasů, za které se nemusíme vůbec stydět. Lidi začněte jezdit na LanCraft!

{#Česká Republika} Milan "Striker" Švejda - Humilliation

Co se mi nelíbilo na QD byla určitě celá organizace a až na výjimky banda nekompetentních adminů, kteří se o celou akci starali. Z hlediska hráčů, mohl bych si stěžovat na trojku výtržníků díky kterým se první den nedalo spát. Jednou z pozitivníchvěcí by určitě byla slečna co obsluhovala za barem, která pracovala na 100% (přes noc možná na 99 :)). Jí určitě patří poděkovaní ode všech. Kdybych měl zhodnotit celou akci, díky novým kamarádům hlavně z týmu Gunrunners a starým známým, je to tak 50 na 50.

{#Česká Republika} Ondřej "GHAZ" Svoboda - BANANAS

Kdybych to měl celé shrnout, tak LAN byla pro nehráče skvělá. Ovšem nechci házet kritiku na adminy, protože nejsem takovej, abych někoho pomlouval a říkal mu, že to dělá špatně. Pro mě jedinej člověk, kterej to na Quietus Day zvládl nejlíp si byl ty.

{#Česká Republika} Martin "Trpaslik" Kindl - SnoopY

Mě se celkově nějak nelíbilo všechno. Všude kabely, to na LanCraftu vůbec nebylo, serverye nenastavený, organizace taky nic moc, internet složitě zařízenej. Na LanCraft člověk došel, zapojil a hotovo šmitec, o víc se nemusel starat.

Nabízí se tedy už jen otázka, jestli má Quietus Day na to, aby se po takovémto ohlasu stal jednou z nejlepších akcí u nás. Co si myslíte vy?

Zdroj: Q-D
Štítky: Quietus Day