Přejít k hlavnímu obsahu

GSL: Třináctiletý talent na obzoru?

7. 9. 2010 | 21:06 StarCraft 2
Milionová korejská liga GSL už je již v plném proudu. Hned první den se na pódiu představila americká hvězda  Greg Fields známý pod přezdívkou IdrA.
Výchozí obrázek

Milionová korejská liga GSL už je již v plném proudu. Hned první den se na pódiu představila americká hvězda {#Spojené státy americké} Greg Fields známý pod přezdívkou IdrA. Ten si podle očekávání se svým soupeřem lehce poradil.

Hlavní hvězdou prvního kola však prozatím je {#Korejská republika} Seong „MaruPrime“ Ju Cho. Tento teprve třináctiletý klučina prošel prvním kolem v této momentálně nejprestižnější soutěži světa. Jeho soupeřem byl o poznání známější hráč, člen týmu Werra, {#Korejská republika} Cella. Zápas skončil v poměru 2:1 pro korejského mladíka, když se ho především v první hře jeho zergský soupeř snažil překvapit rychlými mutalisky. Ovšem dříve než přišli mutalisci vůbec nařadu, báze padla pod náporem reaperů a následným marine/maureder rushi. Další mapu získal zerg, avšak na třetí mapě už opět dominoval Maru.

S turnajem se musel rozloučit první zahraniční hráč, konkrétně Američan {#Spojené státy americké} Trevor „TorCH“ Housten. První ligový turnaj pokračuje dál již zítra. Bohužel jedinou možností jak vše sledovat živě či alespoň VODs je web GOMtv.net, nicméně obsah tohoto webu je placený. Avšak blízká se na lepší zítřky, jelikož GOMtv by měla přijít s bezplatným streamem alespoň v low kvalitě. 

Jediný evropský hráč, {#Německo} Dario "TLO" Wünsch, se představí 10. září. Jeho soupeřem bude korejský zerg {#Korejská republika} LosirA.