Přejít k hlavnímu obsahu

DreamHack - CyberCup #1 - Reportage

Výchozí obrázek

Czech Quake CyberCup #1 - DreamHack Qualifications

Máme úspěšně odehranou první kvalifikační turnaj do hlavního turnaje Quake Live na letošním DreamHack 2010 Winter.

V pražské herně CyberCafé na Smíchově se dnes sešla dvanáctka borců podpořená  psychologem s rychlým fotoaparátem cukym a santou, d*vkou pro všechno. Chybět samožřejmě nemohla princezna Diana.

Vzhledem k náročnému programu, který je současnou rutinnou se celý CyberCup odstartoval s lehkým zpožděním, které umožnilo hráčům nastavit veškeré zařízení v herně, která rozhodně nebyla připravena na profesionály, kteří disponují klávesnicemi a myšítky, které znašně převyšují technologie, použité ve zbytku sestav. Lehký update by rozhodně bodl.

Odvážnost našich hráčů rozběhla dvě skupiny po šesti střelcích. QUAD nejlepších postoupil do Play-Off hrané na Double Elimintaion.

Již od samého začátku sledovala celé děnní turnaje CeZet-eSKa TV, které prošla lehkými vylepšeními a byla oceněna novým rekordem ve sledovanosti! Děkujeme a Blahopřejeme! PízZz & Respect 2U - Drill & Hawr1x

Ze základní skupiny nepostoupil bejnamínek machinerose, NeroQSlayer a syyfl. Sattan se pro jistotu vůbec nedostavil. Výše uvedené trojici děkuji za vzornou účast a doporučil bych jim zvážit přihlášku do Game Page Open - Season II.

Osmička účastníků Play-Off sestřelila v prvním kole pány: MorousK, twineCZ, forst3na a blackfire.

První dvojice přinesla kontrast "staré školy" a "nové vlny" a vyrovnaný zápas, který vyvrcholil až zámkem na Hektiku. Na úvod zápasu twineCZ rozstřílel mapu Aerowalk a MorousK ho musel řádně zklidňovat na Blood Runu, kde David dokázal zazlobit.

Cedulku s nápisem What a Surprise by mohl nést duel, který zhatil veškré šance forst3na. Vypadá to, že nám Vašek spíš hraje POKER, než QL. Jako jediný z účastníků turnaje však ví, o co v případě DreamHacku přichází a Brno tak může být zajímavou destinací. Velmi dobře si po celou dobu turnaje vedl blackf1re_. Ralf dokázal zatopit i velice kvalitním hráčům, jako myN, který vážil cestu z Frýdku-Místku a nakonec se dostal do přímého souboje o jednu ze tří vstupenek.

Petra sestřelil z horního pavouku Artem "Needy" Černý, který přijel na turnaj ve velkými ambicemi na vítězství, které se stupoňovalo poté, co účast s omluvou odřekl REDDgrrr. Needy procházel za podpory fanclubu až do samotného Finále CyberCup: Prague

Po výborném začátku na mapě Furious Height přišlo překvapení a chladné probuzení v podobě Xataha. Nebudeme zastírat, že velkou úlohu v tom sehrála spektakulární situace na mapě House of Decay ...

Na cestě Pavla za prvním vítězstvím, ziskem myši Ozone, cenným kovem, dipolomem a vstupenkou do HackInCzech v semifinále padl i další důležitý hráč této kvalifikace, Max "NAM3R" Horn, ten si u Mistra obědal exkurzi po Aerowalku za ferových 11 €uro. Kluci to zvládli raz dva. Pořádnej klacek si do pařátků dal pan Santa. Enjoy!

Na dohrávku čeká zápas o třetí postupovou pozici, ve kterém se utkají v nejbližším možném - standradně přepadovém - termínu.

DreamHack 2010 Winter - Quake Live - CyberCup #1: Prague
Petr "myN" Nohel Česká republika -vs- Česká republika Max "NAM3R" Horn