Přejít k hlavnímu obsahu

DreamHack Winter 2010 - LiVE!

24. 11. 2010 | 04:23 Všechny hry
Drž hubu a makej, tímto sloganem jsem kdysi zhodnotil přístup některých lidí k některým věcem a v podstatě bych Vás nyní rád seznámil s výsledkem něčeho, co se začlo rodit jako vzdušný zámek na ESWC 2010 v Paříži a něčeho, co po celou dobu provázel právě výše uvedený slogan.
Výchozí obrázek

Newspost image

Drž hubu a makej, tímto sloganem jsem kdysi zhodnotil přístup některých lidí k některým věcem a v podstatě bych Vás nyní rád seznámil s výsledkem něčeho, co se začlo rodit jako vzdušný zámek na ESWC 2010 v Paříži a něčeho, co po celou dobu provázel právě výše uvedený slogan.

Zatím co někdo pěchoval holčiny do vlaku, jiný trucoval na pokoji a další si epesně užíval luxus a vymoženosti, kterým ESWC zahrnovala všechny účastníky, {#Česká Republika} Hawr1x se zase motal kde neměl.

Všechno začalo na jedné privátní párty, kde jsem po boku {#Austrálie} Livie a {#Itálie} Alessandra narazil v kulisách nejlepších Counter Strike Teamů světa ( SK Gaming, Fnatic, mTw ) na člověka, který definitivně změnil můj život. Pro mě, rozeného Quakera, který ani jeden z teamů pořádně nezná bylo toto prostředí něčím, co asi nikdy neocení - nebo docení až za pár let.

Tajemným člověkem, o kterém mluvím je {#Francie} Jean-Pierre, který je - stejně jako mnoho dalších - úplný magor :-) Právě TaZz je zodpovědný za rozdávání licencí na DreamHack. Slovo dalo slovo - pomohlo že naši pra-pra-dědečkové bojovali na stejné frontě - a oprávnění pro delegaci Českého a Slovenského CyberSportu bylo na světě.

Zběsilé plány se rozběhli hlavou, šílené nápady začali problikávat před očima, fantazie jela na plné obrátky. Zpátky do reality mě vrátili poměry mezi českými zastoupením v některých společnostech a v neposlední řadě autonehoda při cestě na Quietus Day. Právě zde měla být oznámena hráčům Counter Strike šťastná novina, že jeden z teamů se vydá přímo do hlavní soutěže DreamHack Winter 2010.

Zásah osudu však vykolejil veškeré plány, spřetrhal vazby a server Quake.cz byl předán QUADu odvážlivců, klan NecroRaisers pokračoval ve stylu "tichá pošta" a já se na měsíc a půl uchýlil do naprosté ignorace vůči světu, který jsem vždy tolik miloval a který mě vždy fascinoval. V tomto období, ve kterém se člověk věnuje sám sobě, srovnává si své hodnoty a řeši, co vlastně bude dál - když mu odpadl velký koníček - jsem zjistil, že některé věci, lidi a chování nemá v mém životě dalšího smyslu a pokusil jsem se zoptimalizovat věci budoucí.

S vědomím vlastnictví licence na DreamHack a obrovské částce, která taková sranda stojí se myšlenky ubírali spíš jiným směrem. Dalším zásahem osudu se zjistilo, že "pressátor-do-vlaku" licenci nepřevezme a navíc dostávám obrovskou slevu. Je polovina září a do DreamHacku zbívají přesně 2 měsíce.

Na zdržování se není čas a vyhlašuji Quake Live kvalifikaci - QUAD DAMAGE - ve vzduchu visí možnost organizace StarCraft II a Trackmania Nations. O teamové hře nemůže být řeč, protože sehnat za 2 měsíce finanční prostředky je krajně riskantní. "Dávačka" pro teamy nepřichází v úvahu, jelikož podobný přístup není férový.

StarCraft II kvalifikace padá, jelikož zásahy adminů přehazují počet slotů z jedná strany na druhou a právě na tomto místě bych se rád omluvil {#Česká Republika} Lukáši "Jump" Vobeckému, který měl vše pečlivě připravené, jistě rozhlásil šťastnou novinu hráčům ve svém okolí a po mém zjištění, že Česká Republika a Slovensko slot pro tuto hru mít nebudou měl jistě právo na nerudnost.

Obdobným způsobem dopladl turnaj Trackmania Nations, ze kterého se nejprve udělala exhibice, aby byl posléze úplně zrušen.

Šťastná novina z Paříže říká, že pozvání na DreamHack Winter 2010 získávají slečny z eSuby a tudíž po boku {#Česká Republika} Kryštofa "Krysa" Černého, hráče 4Kings, máme v soutěžích další zástupce.

Dnes, 24.listopadu 2010 si naděluje 13 lidí z České republiky a Slovenska takový předpremiérový Vánoční dáreček, když vyráží na DreamHack Winter 2010 reprezentovat nejen občanské sdružení NecroRaisers, ale též český CyberSport a hlavně Českou republiku.

Přímo v prostorách výstaviště Elmia, v Hale B, najde každý český účastník svou oázu klidu a pohody. V našem stánku, který máme k dispozici bude probáhat nespočet soutěží a náš realizační team v čele s {#Česká Republika} Ondřejem "pOky" Pokorným bude připravovat reportáže, rozhovory a novinky přímo z místa.

Malým překvapením může pro nekteré z Vás být zjištění, že kromě standardních metod zprostředkování informací budeme zařazovat i živé vysílání HACKinCZECH pro které se pokusíme k mikrofonu a kameře sehnat nejlepší hráče světa a naše želízka v ohni.

Plánovaný začátek vysílání je na stanoven na čtvrtek, 25.listopadu od 13:37. Podrobnosti naleznete na Oficiálních stránkách DreamHack on Tour.

Držte palce, NecroRaisers zařazují Dvojku.