Přejít k hlavnímu obsahu

MČR: OX ENERMAX se stávají mistry ČR!

24. 4. 2011 | 19:01 Counter Strike: Source
Výchozí obrázek

Již tuto sobotu  hodinu před polednem vypuknou v Kongres hotelu Jezerka v Seči finálové boje Mistrovství ČR v počítačových hrách. Do Counter-Strike: Source turnaje se kvalifikovala osmička nejlepších týmů, která se v tříhvězdičkovém hotelu popere o titul. Pojďme si společně přiblížit průběh turnaje.

Rozpis základních skupin: Zde
Pavouk playoff: Zde

Celkové pořadí:

1. {#Česko + Slovensko} OX ENERMAX (.PhP, GuardiaN, UN, pR, XeRo)
2. {#Česká Republika} eSuba.INTEL (whisp, tv1, addrid, nub1um, hops)
3. {#Česká Republika} eXtatus (KLOCEK, Luka5, darKane, pussyhead, pep1k)
4. {#Česká Republika} nEophyte (Neci, Burla, hellk, Hanz, FLash)
5.-6. {#Česko + Slovensko} eEriness (KETUBOR, vergiL, Smajlo, SHARP, fRANC)
5.-6. {#Česká Republika} Do Know Harm (Ice, frosT, f4-k1, tempest, dukE)
7. {#Česká Republika} Gunrunners o.s. (Rakovina Rohu, HarrY PotTer, SkiP, Hata, dosty)
8. 
{#Česká Republika} Cracked Gamers (tripple, Bordel, ther, Snap, eRkon) *

* v průběhu turnaje odstoupili

Neděle 24. dubna 18:50. A máme tu nového mistra České republiky ve hře Counter Strike:Source! Po vyhrané závěrečné mapě získává tento titul parta okolo .PhP, tedy hráči hrající pro MČR jako OX ENERMAX. Na de_nuke OX přejeli eSubu 16:2.

Neděle 24. dubna 18:15. První mapu finále máme za sebou. Po boji na de_dust2, který eSuba vyhrála v poměru 16:11, se rozhodne Grandfinále MČR V CS:S na mapě de_nuke. Na této mapě už se oba týmy dnes již potkali, kde OX zápas otočili a zvítězili 16:14.

Neděle 24.dubna 16:45. Po velkém zpoždění způsobeném technickými problémy máme konečně odehrané Grandfinále ve Fifě a již za chvíli budete moci sledovat na PLAYzoneTV live stream všech hraných map. Proti sobě se utkají OX ENERMAX a eSuba.INTEL.

Neděle 24. dubna 15:20. Už i losers bracket máme u konce. Tím se nejlépe probila eSuba, poslední překážku eXtatus převálcovala 16:2. Po skončení Grandfinále ve Fife bychom měli finále mezi OX ENERMAX a právě eSubou vidět v živém streamu PLAYzoneTV. Jelikož vzniklo mezi Trackmanií a Fifou zpoždění, tak se momentálně neví, kdy Grandfinále odstartuje. To se očekává něco po šestnácte hodině.

Neděle 24.dubna 14:30. Winners bracket máme u konce, kterým se probojovoval nejlépe tým OX ENERMAX, který dokonce neztratil ani mapu. Tím se tedy stává prvním účastníkem Grandfinále, ve kterém povede 1:0 a OX tedy bude stačit k vítězství v turnaji pouze jedna mapa. Soupeřem týmu okolo .PhP bude jeden ze dvojice eSuba.INTEL a eXtatus, kteří se spolu utkají ve finále losers bracketu. Do něj se eSuba dostala přes nEophyte a eEriness.

Neděle 24.dubna 12:15. Poslední den soutěže nám odstartoval zápasem OX ENERMAX s eSubou, což byl duel zřejmě dvou největších favoritů turnaje. OX však soupeři ukázali svou sílu a do finále winners bracket postoupili po vítězství 2:0. Druhý zápas mezi nEophyte a eXtatus začal s mírným zpožděním. Po třímapové bitvě se finále WB proti OX nakonec postaví celek eXtatus. V losers bracketu se s turnajem rozloučili Gunrunners, kteří podlehli Do Know Harm poměrem 16:3 a také Cracked, kteří si zápas nechali zkontumovat, protože by museli hrát ve 4.

Sobota 23.dubna 19:30. Poslední zápas 1. kola winners je u konce. eSuba nakonec vyhrála třetí mapu a posílá tedy Do Know Harm do losers bracketu. Turnaj bude pokračovat v neděli ráno. Ve winners bracketu se spolu utkají eXtatus a nEophyte, a také OX ENERMAX s eSubou, což by mohlo být předčasné finále, protože oba týmy patří mezi žhavé kandidáty na vítězství.

Sobota 23.dubna 19:00Tři ze čtyř zápasů 1. kola winners bracket máme za sebou. V nich se dostali dál nEophyte, OX ENERMAX a eXtatus. nEph i OX zvítězili shodným výsledkem 2:0 a posílají tedy Cracked Gamers a Gunrunners do losers bracketu. Tam také putují eEriness, kteří prohráli s eXtatus poměrem 1:2 na mapy. Poslední zápas se momentálně dohrává.

Sobota 23.dubna 18:30. Před chvílí se stala jedna z mála vídaných věcí, přímo uprostřed turnaje opustil jeden z hráčů team Cracked Gamers. Tím hráčem je eRkon a sitauce se momentálně řeší.

Sobota 23.dubna 16:00. Skupiny již máme asi hodinku u konce. Ve skupině A ve šlágru o první místo mezi OX ENERMAX a nEophyte zvítězili nEph kontumačně, protože GuardiaN dostal hlad a týmu okolo .PhP to bylo jedno, tak se zvolilo tohle řešení. Třetí místo ubojovali slovenští eEriness před Do Know Harm. Ve skupině B se bojovalo o vítězství mezi eSubou a eXtatus. Duel těchto dvou celků skončil nerozhodně, a tak rozhodlo skóre, které hrálo do karet eSubě. V souboji o třetí místo byli úspěšnější Gunrunners, kteří neskončili poslední ve skupině díky výhře nejtěsnějším rozdílem nad Cracked Gamers. Playoff by mělo započít za pár minut.

Sobota 23.dubna 12:30. Turnaj byl, ač se spožděním, úspěšně zahájen a máme za sebou zápasy prvního kola. V něm se nestalo žádné překvapení, ve zřejmě nejzajímavějším zápase kola mezi nEophyte a Do Know Harm zvítězili nEph těsně 16:14. 

Pátek 22.dubna 16:30. Právě byly rozlosovány týmy do dvou skupin.

Skupina A

{#Česko + Slovensko} OX.ENERMAX SK
{#Česká Republika} nEophyte
{#Česko + Slovensko} eEriness 
{#Česká Republika} Do Know Harm

Skupina B

{#Česká Republika} eSuba.INTEL
{#Česká Republika} eXtatus
{#Česká Republika} Cracked Gamers
{#Česká Republika} Gunrunners o.s.

 

Štítky: MČR 2011
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.