Přejít k hlavnímu obsahu

MČR: OX favority, dokáže je někdo udolat?

21. 4. 2011 | 10:14 Counter Strike: Source
Již za necelý týden, konkrétně v sobotu hodinu před polednem vypuknou v Kongres hotelu Jezerka v Seči finálové boje Mistrovství ČR v počítačových hrách. Do Counter-Strike: Source turnaje se kvalifikovala osmička nejlepších týmů, která se v tříhvězdičkovém hotelu popere o titul.Pojďme se společně podívat na všechny kvalifikované týmy a zhodnotit si jejich šance na vítězství.OX.ENERMAX SK
Výchozí obrázek

Již za necelý týden, konkrétně v sobotu hodinu před polednem vypuknou v Kongres hotelu Jezerka v Seči finálové boje Mistrovství ČR v počítačových hrách. Do Counter-Strike: Source turnaje se kvalifikovala osmička nejlepších týmů, která se v tříhvězdičkovém hotelu popere o titul.

Pojďme se společně podívat na všechny kvalifikované týmy a zhodnotit si jejich šance na vítězství.

OX.ENERMAX SK

OX Gaming Logo

{#Slovenská Republika} .PhP
{#Slovenská Republika} GuardiaN
{#Slovenská Republika} UN
{#Česká Republika} pR
{#Slovenská Republika} XeRo

Kým jiným začít než dlouhodobě nejúspěšnějším e-sports celkem naší historii. Hráči sdruženi kolem Marka „.PhP“ Kádka spolu hrají téměř 5 let a za tu dobu dokázali i přes přirozené obměny sestavy vyhrát prakticky co se dalo jak u nás, tak v zahraničí. Ačkoliv na MČR se kvalifikovali doslova na poslední chvíli a celou předešlou sezónu měli herní přestávku, téměř nikdo nepochybuje, že na MČR opět zahrají svůj standart a tím se okamžitě řadí mezi největší favority na vítězství.

Kurz na vítězství 4:1

eSuba.Intel

eSuba Logo

{#Česká Republika} whisp
{#Česká Republika} hops
{#Česká Republika} nub1um
{#Česká Republika} tv1
{#Česká Republika} addrid

eSuba je tým, který převzal po odchodu ex-Reason Gaming do dočasného důchodu žezlo nejlepšího CS:Source týmu u nás. Po třech vyhraných Mezihernových turnajích v řadě a přesvědčivém vítězství v první sezóně Intel Ligy ovšem přišel zádrhel ve formě drtivé porážky ve finále domácí EMS kvalifikace. Zdá se ovšem, že bubáci se z této prohry otřepali. Mimo Intel Ligy v současnosti hrají i mezinárodní TotalGaming League, kde jsou jistými účastníky grand finále.

Kurz na vítězství 5:1

nEophyte

nEophyte Logo

{#Česká Republika} Neci
{#Česká Republika} FLash
{#Česká Republika} MrHanz
{#Česká Republika} hellk
{#Česká Republika} Burlak

Třetí nejlepší domácí týmy má pro MČR velké ambice. V týmu se výborně kombinují zkušenosti a nadějné mládí a právě tahle kombinace by mohla být tolik potřebná na složitém offline turnaji, jakým MČR bezesporu je. Obrovskou zbraní nEophyte je také Jaroslav „Burlak“ Zbíral, který dlouhodobě patří mezi nejlepší hráče u nás.

Kurz na vítězství 6:1

eXtatus

eXtatus Logo

{#Česká Republika} KLOCEK
{#Česká Republika} darKane
{#Česká Republika} pussyhead
{#Česká Republika} pepik
{#Česká Republika} luka5

Od dob slavných Defiance se na naší scéně nestalo, že by se zde pohyboval tak mladý celek s tak nadějnými výsledky. Věkový průměr pod 18 let ovšem neznamená pro sestavu působící pod organizací eXtatus žádný problém. Už ve finále Intel Ligy hráči potvrdili stoupající formu, kterou prokázali i následně v EMS. V posledních týdnech se ovšem potýkají s herní nepohodou, jenž jenom stvrdila dvojnásobná porážka od DOG Soldiers v druhé sezóně Intel Ligy.

Kurz na vítězství 10:1

eEriness

eEriness Logo

{#Slovenská Republika} ROBUTEK
{#Česká Republika} SHARP
{#Česká Republika} bhq
{#Slovenská Republika} smajlo
{#Slovenská Republika} vergiL

Druhým slovenským celkem, který si vybojoval účast na vrcholném turnaji sezóny, jsou eEriness. Ti se museli potýkat s problémy v sestavě, když jeden z bratrské dvojice Csontošů – XeRo – odešel do OX. Problémy se ovšem eEriness podařilo zažehnat a na MČR určitě neudělají ostudu.

Kurz na vítězství 10:1

Cracked Gamers

Cracked Gamers Logo

{#Česká Republika} Bordel
{#Česká Republika} tripple
{#Česká Republika} snap
{#Česká Republika} ther
{#Česká Republika} eRkon

S Cracked Gamers to bylo ještě před několika měsíci velmi nahnuté a vypadalo to, že tento celek vůbec nenastoupí do další sezóny Intel Ligy a rozpadne se. Ovšem příchod Michala „Bordel“ Weisse situaci uklidnil a tým pod jeho vedením podává solidní výkony.  V zápase Intel Ligy proti nEophyte hráči ukázali, že je třeba s nimi počítat a proto jsou jedním z týmů, které mohou na MČR opravdu překvapit.

Kurz na vítězství 15:1

Do Know Harm

Do Know Harm Logo

{#Česká Republika} Ice_
{#Česká Republika} fRost-
{#Česká Republika} dukE-
{#Česká Republika} f4-k1
{#Česká Republika} tmp

Stejnou šanci na výhru dáváme dalšímu opravdu „oldschool“ celku. Sestava, která před dlouhými roky působila v barvách nEophyte se dala před MČR opět dohromady a bez sebemenších problémů si zajistila účast na této vrcholové akci. Dříve by se touto sestavou muselo automaticky počítat na nejvyšší příčky, otázkou ale je, jak moc se na hráčích podepsala takřka dvouletá herní přestávka.

Kurz na vítězství 15:1

Gunerunners

Gunrunners Logo

{#Česká Republika} Rakovina Rohu
{#Česká Republika} SkiP
{#Česká Republika} dosty
{#Česká Republika} Harry Potter
{#Česká Republika} H4ta

Posledním týmem, který se představí na MČR je stálice naší scény. Tito borci ještě před nedávnem byli členy organizace eXtatus, ta nakonec ale dala přednost pro změnu nejmladší sekci a tým si musel hledat nové zázemí. To nakonec našli u Gunrunners, v jejichž barvách přijedou i bojovat na MČR. Ačkoliv se od nich nic nečeká, je jisté, že tihle borci si hru pořádně užijí a nezkazí žádnou zábavu.

Kurz na vítězství 30:1

Tak co? Těšíte se i vy na MČR? A koho byste tipovali na celkového vítěze? Nezapomeňte si u nás vsadit a hlavně se dívat na víkendový přenos PLAYzone TV přímo z místa konání. Začínáme již v sobotu před polednem.

Štítky: MČR 2011