Přejít k hlavnímu obsahu

Oficiální: Gux a manne podepisují s fnatic

10. 6. 2011 | 13:33 Counter Strike 1.6
Konec všem spekulacím a dohadům! Australská organizace fnatic oznámila, že duo GuX-manne skutečně bude hrát za švédskou CS 1.6 sekci.Ve středu jsme vás informovali o možném přestupu těchto dvou hráčů, když byli viděni, jak trénují se švédskou pětkou fnatic. Dnes už je vše jisté a tito dva hráči se stávají oficiálně součástí fnatic.
Výchozí obrázek

Konec všem spekulacím a dohadům! Australská organizace fnatic oznámila, že duo GuX-manne skutečně bude hrát za švédskou CS 1.6 sekci.

Ve středu jsme vás informovali o možném přestupu těchto dvou hráčů, když byli viděni, jak trénují se švédskou pětkou fnatic. Dnes už je vše jisté a tito dva hráči se stávají oficiálně součástí fnatic.

Pro GuXe to znamená, že se do fnatic vrátí už potřetí. Týmu pomohl v roce 2009 vyhrát sérii důležitých eventů a fnatic tak prolomili rekord získaných prize money, který v roce 2010 ještě navýšili ukrajinští ostrostřelci z Natus Vincere. Rasmus vyjádřil své pocity z přestupu následovně: "Jsem opravdu velice potěšen za možnost, která mi byla opět dána. Fnatic je to pravé místo kam patřím a nikde nebudu šťastnější, než zde. Náš první turnaj bude letní DreamHack a doufám, že všichni fanoušci fnatic nás podpoří. Nakonec bych chtěl poděkovat všem mým kamarádům z Lions za čas, který jsem s nimi strávil."

(manne a GuX se stávají novými hráči fnatic Foto: fnatic.com)

Jako druhý se k fnatic připojí Manne "manne" Nordqvist, který tak opouští svůj stávající tým a2g. Manne k přestupu také napsal pár řádků: "Jsem opravdu nesmírně šťastný, že jsem dostal možnost zahrát si za jeden z nejlepších a nejrespektovanějších týmů na světě. Pokusím se ze sebe vydat to nejlepší, aby jsme se společně stali špičkou světa a už se nemůžu dočkat našeho prvního turnaje. Také bych chtěl popřát hodně štěstí mým bývalým spoluhráčům z A2g a chtěl bych jim poděkovat za s nimi strávený čas." 

Příchod dvou nových hráčů znamená, že tým opustí bosenský reprezentant Faruk "pita" Pita, který se k týmu připojil v prosinci minulého roku a měsíc nato dopomohl svému týmu k vítězství Evropského finále IEM5 v hlavním městě Ukrajiny, Kyjevě.

Nová sestava fnatic:

{#Švédsko} Patrick "cArn" Sättermon
{#Švédsko} Harley "dsn" Örwall
{#Švédsko} Richard "Xizt" Landström
{#Švédsko} Rasmus "GuX" Ståhl
{#Švédsko} Manne "manne" Nordqvist

Fnatic také prozradili, že Marcus "Delpan" Larsson má stále s týmem uzavřenou smlouvu a je stále veden jakožto člen týmu. Tato kapitola zůstává stále otevřená a zdá se, že obě organizace jsou od vzájemné domluvy stále daleko.

V nové sestavě se fnatic ukáží poprvé v druhé skupinové fázi ICSC8. Švédskou pětku také uvidíme na nadcházejícím DreamHacku, kde se zůčastní hned tří turnaju, konkrétně se jedná o: MSI Championship, IOL4 Finals a finále WCG kvalifikace, kde utkají se svými rivaly z SK Gaming. Hned nato tým odcestuje do Sarajeva, kde se zúčastní Adepto BH Open.

Zdroj: HLTV
Štítky: fnatic, gux, manne