Přejít k hlavnímu obsahu

V Jižní Koreji se hraním dostanete na univerzitu

23. 3. 2014 | 18:55 Všechny hry
Dostat se na univerzitu díky hraní her? V Jižní Koreji se sen stal skutečností.
Výchozí obrázek

Dostat se na univerzitu díky hraní her? V Jižní Koreji se sen stal skutečností.

Před nedávnem jihokorejská univerzita Chung-Ang oznámila změny v přijímacím řízení na fakultu sportovních věd (Department of Sport Science). Fakulta sportu byla vždy „alma mater“ všech výkonných sportovců a hýčkala si fyzicky zdatné jedince. Nyní však nemusíte být výbornými sportovci (fotbalisté aj.) a stačí, když vaše gaming skills budou nepřekonatelné. Ano, je to tak, přijímací kritéria poprvé uznala profesionální hráče eSports jako plnohodnotné sportovce.

Chung-Ang university není přitom nějakou malou zapomenutou univerzitou na venkově, nalezneme ji přímo v Soulu a jedná o velmi prestižní univerzitu, která patří do první desítky nejlépe hodnocených univerzit v Jižní Koreji.

Tato novinka platí již pro semestr začínající na podzim roku 2015. A jaké, že budou podmínky přijímacího řízení? Nejenže se bude přihlížet k výsledkům přijímacího řízení (v Jižní Koreji mají obdobu amerických SATs), ale také se budou hodnotit předcházející studijní úspěchy. Nejdůležitějším kritériem však budou vaše gaming skills. Dá se odhadovat, že konkurence zrovna v Jižní Koreji bude obrovská a překonat ostatní žadatele bude velmi náročný úkol.

Zajímavost nakonec. Pro ty, kteří se rozhodli vydat se směr Soul, nemám příliš příznivé zprávy. Univerzita Chung-Ang je sice velmi otevřená zahraničním studentům, ale v mezinárodním studijním programu (tudíž, ten který se dá studovat anglicky) zatím nejsou zmínky o této inovaci. Přesné detaily studia v korejštině nevím (ještě jsem se korejsky nenaučila), ale pište do komentářů, když bude zájem pokusím se vyzvědět více – přeci jenom mám pár korejsky mluvících známých.

Zdroj: engadget.com