Přejít k hlavnímu obsahu

DreamHack Bukurešť: Vítězem zerg Life

28. 4. 2014 | 10:30 StarCraft 2
První letošní turnaj ze série DreamHack je úspěšně za námi a rozhodně byl skvělou reklamou na dalších pět podniků v tomto roce. DreamHack Bukurešť 2014 se povedl a navíc bylo k vidění řada skvělých her.
Výchozí obrázek

První letošní turnaj ze série DreamHack je úspěšně za námi a rozhodně byl skvělou reklamou na dalších pět podniků v tomto roce. DreamHack Bukurešť 2014 se povedl a navíc bylo k vidění řada skvělých her. Mírným zklamáním bylo jednoznačné finále v mirroru ZvZ mezi {#Korejská republika} Impactem a {#Korejská republika} Lifem. Druhý jmenovaný vyhrál 3:0 a získal tak první letošní trofej DH pro sebe. K tomu si odvezl z Bukurešti šek v hodnotě 10 000 amerických dolarů a 750 WCS bodů.

Letos je na programu celkem šest zastávek turnajů DreamHack. Za námi je úvodní klání v Bukurešti, na další DreamHack Summer 2014 se můžeme těšit v polovině června.

Turnaje DreamHack v sezóně 2014:

Systém turnaje:

  • první čtyři hráči na každém open turnaji automaticky účast v zimním finále
  • 3 skupinové fáze + playoff
  • 1. skupinová fáze - 64 hráčů ve skupinách po čtyřech, postupují dva (BO3)
  • 2. skupinová fáze - 32 nejvýše nasazených hráčů postupuje do druhé skupinové fáze automaticky + 32 postupujících z první skupinové fáze. Znovu ze 64 hráčů jich 32 postupuje do třetí skupinové fáze. (BO3)
  • 3. skupinová fáze - 8 skupin po čtyřech, dva nejlepší vždy postupují do playoff (BO3)
  • playoff - 16 nejlepších hráčů a klasický turnajový pavouk. Až do semifinále se hraje systémem BO3, finále pak BO5

Prize Money:

  • 5 x 25 000 USD na open turnajích (Bukurešť, DH Summer Jönköping, Valencie, Moskva, Stockholm)
  • 4 000 WCS bodů na každém open turnaji
DreamHack Bukurešť 2014:
  • 1. místo - 10 000 USD + 750 WCS bodů
  • 2. místo - 5 000 USD + 500 WCS bodů
  • 3. - 4. místo - 3 000 USD + 375 WCS bodů
  • 5. - 8. místo - 1 000 USD + 250 WCS bodů
  • 9. - 16. místo - 125 WCS bodů

Playoff:

Z poslední skupinové fáze postoupilo do playoff nejlepších šestnáct hráčů. 11 korejských hráčů doplnilo pět Evropanů a dva z nich dokonce postoupili do čtvrtfinále. Svou sílu potvrdili znovu severské země, mezi šestnáctkou nejlepších byli {#Švédsko} Zanster, {#Norsko} Snute, {#Finsko} Welmu, {#Francie} ToD a {#Dánsko} Bunny. 

Dva z nich postoupili mezi nejlepší osmičku hráčů, {#Norsko} Snute k obrovskému překvapení všech vyřadil {#Korejská republika} HyuNa a ukázal, že v současnosti je top evropským zergem. Druhým postupujícím byl terran {#Dánsko} Bunny, ale ten měl situaci o poznání jednodušší, v osmifinále narazil na {#Francie} ToDa, se kterým si poradil 2:0. V dalším kole však {#Dánsko} Bunny nestačil v mirroru TvT na {#Korejská republika} INnoVation a prohrál s ním 0:2. {#Norsko} Snute vypadl ve čtvrtfinále v dalším ZvZ s {#Korejská republika} Jaedongem 1:2 a také ho dost potrápil.

Dalšími dvěma semifinalisty se stal zerg {#Korejská republika} Impact, který porazil jednoho z favoritů protosse {#Korejská republika} MC lehce 2:0. {#Korejská republika} Life v hodně kvalitním souboji proti protossovi StarDustovi zvítězil 2:1, i když na poslední mapě Overgrowth to chvíli vypadalo, že {#Korejská republika} StarDust svou neustálou agresí svého soupeře přetlačí, nakonec se tak nestalo a {#Korejská republika} Life kontroval neuvěřitelným způsobem.

Mezi nejlepší čtyřku hráčů tak postoupili tři zergové a jeden terran. {#Korejská republika} Impact v prvním semifinále potvrdil, že se na tento turnaj připravil opravdu skvěle a favorizovaného {#Korejská republika} Jaedonga porazil 2:1. Všechny tři hry měly vysoké parametry a jednalo se zejména o zajímavé mikrobitvy. Nejsledovanějším kláním celého DreamHacku v Bukurešti bylo druhé semifinále mezi {#Korejská republika} INnoVationem a {#Korejská republika} Lifem. První hru na Overgrowth vyhrál {#Korejská republika} Life silným pushem s banelingy, zerglingy a roachi. Na druhé mapě vzal {#Korejská republika} INnoVation hodně rychlou třetí bázi a díky neuvěřitelně silnému makru svého soupeře přetlačil - 1:1. Na poslední mapě Frost si však {#Korejská republika} Life pohlídal silnou rozvíjející se ekonomiku svého soupeře a stihl ho sestřelit předtím, než bylo pozdě - 2:1.

Finálový duel už tolik zajímavého nenabídl. {#Korejská republika} Life potvrdil, že jeho ZvZ je dost možná nejlepší na světě a {#Korejská republika} Impactovi příliš šanci nedal. Všechny tři finálové hry byly poměrně rychlé, jednalo se znovu o zergské mikrobitvy, ve kterých byl {#Korejská republika} Life vždy o kousíček vepředu. Zaslouženě tak zvítězil 3:0.

DreamHack Bukurešť 2014 - playoff
OsmifináleČtvrtfináleSemifináleFináleVítěz
BO3BO3BO3BO5 
 
{#Korejská republika} TY
1       
  {#Korejská republika} MC0     
{#Korejská republika} MC2       
    {#Korejská republika} Impact2   
{#Korejská republika} Ryung1       
  {#Korejská republika} Impact2     
{#Korejská republika} Impact2       
      {#Korejská republika} Impact0 
{#Švédsko} Zanster
0       
  {#Korejská republika} Jaedong2     
{#Korejská republika} Jaedong2       
    {#Korejská republika} Jaedong1   
{#Korejská republika} HyuN0       
  {#Norsko} Snute1     
{#Norsko} Snute
2       
        {#Korejská republika} Life
{#Korejská republika} INnoVation2      Vítěz
  {#Korejská republika} INnoVation2     
{#Finsko} Welmu
1       
     INnoVation1   
{#Francie} ToD
0       
  {#Dánsko} Bunny0     
{#Dánsko} Bunny
2       
      {#Korejská republika} Life3 
{#Korejská republika} Leenock1       
  {#Korejská republika} Life2     
{#Korejská republika} Life2       
    {#Korejská republika} Life2   
{#Korejská republika} jjakji1       
  {#Korejská republika} StarDust1     
{#Korejská republika} StarDust2       
 

Související články:

Finále WCS 2014 bude opět na Blizzconu

DreamHack 2014 přivítá šest zastávek