Přejít k hlavnímu obsahu

MČR Tour: Poslední zastávka před finále nabídla spoustu novinek

2. 9. 2014 | 11:18 Všechny hry
Na Prague Car Festivalu byly poprvé představeny nové sestavy HAL3000 MČR, soutěžilo se ve formulích i hrála na nabušených noteboocích.
Výchozí obrázek

Na Prague Car Festivalu byly poprvé představeny nové sestavy HAL3000 MČR, soutěžilo se ve formulích i hrála na nabušených noteboocích.

Praha, ČR – 1. září 2014 – O uplynulém víkendu (30. a 31. srpna) hostilo pražské výstaviště v Letňanech v rámci automobilové výstavy Prague Car Festival další letošní zastávku MČR Tour, která byla zároveň poslední před samotným finále oficiálního Mistrovství ČR v počítačových hrách, jež se ve stejných prostorech odehraje 2. až 5. října. Zastávka ale nebyla zajímavá pouze z tohoto důvodu, ale také představení 5. generace certifikovaných HAL3000 MČR sestav nebo závodění o ceny v přítomných formulích.

Organizátoři z PLAYzone na výstavu přijeli se svou klasickou herní arénou, která ovšem nabízela řadu novinek a vylepšení. Na první pohled zaujaly dvě formule, uvnitř kterých se nacházely silné stroje od AlienWare a na nichž si kdokoliv z přítomných mohl zazávodit ve hře WRC 4 FIA World Rally Championship a pokusit se tak vyhrát tablet DELL Venue 7. Při bližším pohledu pak nešlo minout ani 5. generaci HAL3000 MČR sestav, kterou zde reprezentovala její střední varianta MČR Pro, a to v bohatém počtu 15 kusů.

Tato sestava, ve které nalezneme například základní desku GIGABYTE, grafickou kartu NVIDIA, procesor INTEL, operační paměti Kingston či pevný disk Western Digital, byla vydána teprve minulý týden a je stejně jako její dvě sestřičky k zakoupení exkluzivně na www.CZC.cz.

Kromě formulí a sestav návštěvníky MČR Tour bavily také špičkové notebooky řady DELL Inspiron, na kterých si mohli vyzkoušet nejnovější tituly od společnosti Comgad. Mimo arénu zde byly také tři stánky, konkrétně o to Philips, NVIDIA a Logitech. V prvním jmenovaném byly prezentovány oficiální monitory MČR, tedy Philips Brilliance ve verzích 24“ a 27”, v dalších se pak hrálo na nabušeném NVIDIA high end počítači v rozlišení 4K, respektive v Logitech playseatech s volantem.

Projekt MČR a MČR Tour vzniká a běží za podpory generálních partnerů INTEL, AlienWare, NVIDIA, Western Digital, GIGABYTE, Philips Gaming Monitors, HAL3000, CZC.cz, AVerMedia a Logitech, hlavních partnerů Comgad, DX Racer, Playman, Seasonic, FakaHeda, Kaspersky Lab a hitbox a mediálních partnerů Eurozprávy.cz, RE-PLAY, SCORE, Computer, Games.cz, Sector, Živé, Tryhard a Generace21.