Přejít k hlavnímu obsahu

DreamHack Valencia: Preview turnaje

11. 7. 2016 | 19:04 Hearthstone
Další část okruhu DreamHack Grandprix se koná již tento víkend ve španělské Valencii. Mimo světoznámých jmen bude o důležité body bojovat i čtveřice Čechů a jeden Slovák.
Výchozí obrázek

Další část okruhu DreamHack Grandprix se koná již tento víkend ve španělské Valencii. Mimo světoznámých jmen bude o důležité body bojovat i čtveřice Čechů a jeden Slovák.

V roce 2016 půjde o čtvrtý DreamHack, ten předchozí se konal teprv nedávno v domovském Jönköpingu. Zde triumfoval rumunský hráč G2 Esports Dima "Rdu" Radu před Frankem "Fr0zen" Zhangem. Rdu je však hladový po dalším úspěchu a ve Valencii bude patřit k favoritům turnaje. Mimo něj se ze známých jmen představí SuperJJ, Orange nebo miláček španělského publika AKAWonder, chybět naopak bude Rdův spoluhráč z G2 ThijsNL.

DreamHack Grandprix

Do Valencie však zamíří také skupinka hráčů z České a Slovenské republiky. eSuba vysílá hned trojčlennou sestavu, kterou doplní dvě známé tváře - StanCifka a IvanFloch. Právě Cifka je dosud jediným hráčem, jenž dokázal z DreamHacku přivézt zlatou medaili, a to konkrétně v loni z Bukurešti. O navázání na loňský úspěch v Cluj-Napoca bude bojovat také Faeli.

Právě kapitán eSuby bude jedním z trojice hráčů tohoto celku, společně s ním letí na Pyrenejský poloostrov také nerozlučná dvojka Pokrovač se Swisskingem. Turnaj bude sice bohatě obsazený včetně celé řady známých jmen, ale česko-slovenská výprava má takovou kvalitu, že snad uvidíme některé z našinců bojovat o nejvyšší příčky a důležité HWC body.

Turnaj startuje ve čtvrtek 14. července a vyvrcholí v sobotu. Již tradičně se odstartuje Swissem, kde se bude moci ukázat náš King, a pouze nejlepší šestnátcka se popere o prizemoney v hodnotě $27,500 v následující vyřazovací fázi. To nejlepší z valencijského turnaje bude samozřejmě streamováno přímo na oficiálním kanále DreamHackTV.

Štítky: dreamhack
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.