Přejít k hlavnímu obsahu

Kapacita MČR 2016 navýšena na 16 hráčů!

1. 8. 2016 | 19:45 Hearthstone
Dlouho očekávána a utajována věc je pravdou a konečně může vyplout na povrch.
Výchozí obrázek

Dlouho očekávána a utajována věc je pravdou a konečně může vyplout na povrch.

Ze strany hráčů jsme již od začátku letošní sezóny opakovaně dostávali otázky, kolik hráčů vůbec postoupí na letošní finále Mistrovství České republiky v počítačových hrách, jež se uskuteční 4. až 6. listopadu na Brněnském výstavišti. Nyní již definitivně můžeme udělat radost mnohým hráčů a oznamujeme, že závěrečné boje v Hearthstone budou letos v Brně čítat 16 hráčů! Při absenci StarCraftu II nám nové možnosti i prostory tohle s poklidem umožní.

Při systému, kdy liga či úspěch na zahraničních turnajích dodává hráčům větší počet bodů než například klasické Nightcupy či menší domácí lan akce, přišlo nám rozšíření na 16 hráčů jako rozumný krok. Takhle se tedy rozšiřují možnosti hráčů mimo první desítku, jejichž sen je zabojovat na listopadovém finále o titul Mistra ČR, jehož obhájcem je pro letošní rok Jakub "Namcor" Veber, hráč na současném sedmém místě pořadí MČR klasifikace.

Někoho by mohlo napadnout, že tohle rozšíření by mohlo mírně demotivovat hráče v nejvyšších patrech aktuálního pořadí. I na tohle jsme samozřejmě mysleli a ačkoliv bude turnaj na MČR 2016 o 16 hráčích, rozhodli jsme se ocenit poctivé sběratele MČR bodů a vytvořit formát, kde nejlepší čtyři hráči bodování budou mít v Brně lepší pozici do turnaje.

Pokud by vás lákalo postoupit na letošní MČR a chtěli byste posbírat co nejvíce bodů, doporučujeme sledovat články a turnaje na PLAYzone.cz - mimo našich pravidelných úterních Nightcupů o MČR body se hráči na podzim dočkají ještě celé řady offline akcí. Stay tuned!

Štítky: MČR, MČR 2016
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.