Přejít k hlavnímu obsahu

Valve chystá omezení komunikace s coachi

18. 8. 2016 | 16:41 Counter-Strike 2
ESL včera rozeslalo týmům mail s novým pravidlem, které zavádí Valve na své turnaje. To výrazně omezuje komunikaci mezi hráči a coachem.
Výchozí obrázek

ESL včera rozeslalo týmům mail s novým pravidlem, které zavádí Valve na své turnaje. To výrazně omezuje komunikaci mezi hráči a coachem.

Podle mailu je hlavním důvodem této změny to, že Valve vnímá coache spíše jako šestého hráče, než někoho, kdo pomáhá hráčům trénovat a zlepšovat se ve hře. Valve tak na svých turnajích prakticky zakázalo komunikaci mezi hráči a coachem během hry. Komunikovat spolu budou moct pouze během warm-upu, poločasu a během nově zavedených 30 sekundových pauz, které si může tým vzít až čtyři za během jednoho zápasu.

se zavedením pravidla nesouhlasí ani kapitán a IGL týmu SK Gaming, FalleN (foto HLTV)

Tímto pravidlem tak Valve eliminovalo coache, kteří zastávají v týmu pozici tactic leadera. Tím tak výrazně uškodilo řadě týmům, nejvíce týmům jako Natus Vincere, Team Liquid nebo FaZe Clan. Naopak pomůže týmům, kterým udává taktiky jeden z hráčů, mezi které patří například SK Gaming nebo GODSENT.

Valve toto pravidlo zavedlo zatím pouze na své major turnaje, ale předpokládá se, že řada organizátorů zařadí toto pravidlo do svých turnajů. Prvním takovým organizátorem je ESL, které toto pravidlo představí už začátkem října na ESL One New York. Další organizátoři se toto pravidlo zavést zatím nechystají, ale očekává se, že pokud se budou chtít ucházet o pořádaní majoru, budou muset toto pravidlo do svých turnajů zavést také.

Okamžitě po zveřejnění tohoto pravidla se strhla obrovská vlna kritiky ze strany profesionálních hráčů a expertů. Většina hráčů se vyjádřila proti tomuto pravidlu, včetně těch, které toto pravidlo postaví do výhody. Hráči nevyloučili ani to, že se spojí a případně budou i bojkotovat některý z turnajů s tímto pravidlem.

Jaký máte názor na toto pravidlo vy? Zvýší kvalitu zápasů nebo naopak atraktivitu turnajů sníží?

Štítky: coach, valve
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.