Přejít k hlavnímu obsahu

Oznámí Real Madrid vstup do světa eSportu?

6. 10. 2016 | 23:54 Všechny hry
Vypadá to jako jedna z vlaštovek, ty se však v letošním roce až podezřele často opakují. Elektronický sport už je byznys jako každý jiný a jistým tempem se začíná dostávat i mezi společnost, kdy se profesionální sportovní kluby začínají v eSportu angažovat.
Výchozí obrázek

Vypadá to jako jedna z vlaštovek, ty se však v letošním roce až podezřele často opakují. Elektronický sport už je byznys jako každý jiný a jistým tempem se začíná dostávat i mezi společnost, kdy se profesionální sportovní kluby začínají v eSportu angažovat.

Letos jsme již napsali řádky o Schalke 04, Sportingu Lisabon nebo West Hamu United, v zámoří to pak jsou jména jako Shaquille O'Neal, která začínají do eSportu investovat. Spekulace jsou mocná věc a hodně se mluvilo také o vstupu Manchesteru United, třetího nejhodnotnějšího sportovního klubu současnosti dle aktuálního žebříčku Forbes. Žhavým tématem posledního měsíce byl také francouzský velkoklub Paris Saint-Germain, ale i zde spekulace uhasly.

Tentokrát by však mohlo jít ještě o ještě větší bombu - jméno Real Madrid zná v podstatě každý. Slavný "Bílý balet" patří mezi nejslavnější fotbalové kluby a dle informací ze zahraničí je na spadnutí oznámení podpory elektronického sportu právě v hlavním městě Španělska! Nešlo by o první takový tým ve slunném Španělsku, Valencia CF se snaží prosadit již pár měsíců. League of Legends je navíc opravdu populární, v nejvyšší lize hrají například oficiální týmy Vodafone, ASUS ROG nebo Baskonia eSports dle místního basketbalového celku.

V těchto dnech byl založen oficiální Twitter účet, který sice ještě nemá "Verified" fajfku, ale tváří se jako oficiální. První tweet hovoří o chystané stránce realmadrid.com/esports, ten druhý dokonce retweetuje chystané oznámení dalšího konkurenta ze Španělska, klubu Sevilla FC, jenž by mělo proběhnout tento víkend v rámci veletrhu Barcelona Games World.

Bylo by až ironické, kdyby i Real Madrid měl ve městě úhlavního rivala oficiálně oznámit vstup do světa progamingu, ale proč ne? Před dvěmi lety by se to zdálo jako pouhý sen, nyní se to zřejmě blíží realitě. Konkurenční Barcelona FC by se sice do prostředí eSportu hodila více, jelikož podporuje větší škálu sportů než "Los Galacticos", ale říkáme si, proč ne?

Poslední čitelnou informací jsou jednotlivé emotikony v citovaném tweetu od klubu Sevilla FC, tedy ovladač a fotbalový míč. Po vzoru West Hamu, Manchesteru City nebo Wolfsburgu by první krůček Realu či Sevilly mohl směřovat právě do nové FIFA 17, což zní logicky a zároveň se jeví jako nejpravděpodobnější. Víkend je však před námi a my se rádi necháme překvapit.

Štítky: Real Madrid
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.